Grøntsagstærte med kylling

Grøntsagstærte med kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : stephaniekool

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dejen:
200 g.hytteost
2 tsk.olivenolie
1.5 tsk.groft salt
175 g.grahamsmel
 
 Fyld:
700 g.kyllingbryst
2 spsk.balsamico
1 tsk.olivenolie
1 rødløg i tern
1 porre i tykke skiver
0.5 squash i halve skiver
8-10 friske basilikumblade eller 1 tsk. tørret
1 tsk.groft salt
 
 Æggemassen:
2 æg
3 dl.mælk
1.5 tsk.groft salt
1 knsp.peber
100 g.reven ost
 
Opskrift:
Dejen: Ingredienserne røres sammen og ældes godt sammen. Hvile 1/2 time.

Fordel dejen i tærteformen 22 cm i diameter beklædt med bagepapir. Pres dejen godt op af kanterne. Prik dejen med en gaffel inden bagning.
FORBAGES: ca. 25 min. ved 175 grader.

Fyld: Varm en pande op og steg kyllingbrysterne på panden og braiser med balsamico (dryp kyllingen).
Drys salt på og kom evt. lidt vand på panden, så det giver et opkog, så får kyllingbrysterne en flot gylden farve.
Steges i ca. 4 min. på hver side. Tag kødet af panden og lad det hvile.
Skæres i små stykker.
Løg, porre og squash skæres. Varm en pande og tilsæt olien. Grøntsagerne kommes i og basilikumbladene tilsættes. Svits i ca. 5 min. kryder med salt.

Æggemassen: Bland æg, mælk, salt og peber. Pisk massen godt. Fordel kyllingstykker og grøntsagerne på den forbagte tærte. Hæld æggemassen over og forden osten over tærten.

Bages: ca. 35 min. ved 200 grader.
Tærten skal have en gyldenbrun farve.

Lad træten hvile 5 min.

Tilbehør: Serveres med sauterede grøntsager og brød.





karakterer:
Opskriften er vist 22573 gange,
og udskrevet 604 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-18 15:23:57
Meget god, jeg har prøvet med flere slags grønsager.Bla.Spinat, broceli, persille, eller lige hvad grønsager jeg lige har.

  -   2010-10-05 18:20:58
Vi prøver den lige!!!