Bryllupskage med abrikos

Bryllupskage med abrikos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 80

KonditoriRet : Konditori - Bryllupskage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Kransekagemasse

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Til den nederste kage (bund cirka 34 cm i diameter)
 Pr. bund bruges:
 
5 spsk.klaret, lunt smør
125 g.sukker
2.5 æg
125 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
 
 Stænkning og pensling:
2-3 spsk.siet appelsinsaft
4 spsk.spiritus (rom eller orangelikør)
350 g.abrikosmarmelade
 
 Smøring af nederste & mellemste bund:
350-400 g.Nougat, blød
 
 Cremefyld:
600 g.smør
500 g.flormelis
4 spsk.spiritus
600 g.kransekagemasse
150 g.hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse)
 
 Til den næstnederste kage (bund cirka 26 cm i diameter)
 Pr. bund bruges:
3 spsk.klaret, lunt smør
75 g.sukker
1.5 æg
75 g.hvedemel
0.75 tsk.bagepulver
 
 Stænkning og pensling:
2 spsk.siet appelsinsaft
3 spsk.spiritus (rom eller orangelikør)
300 g.abrikosmarmelade
 
 Smøring af nederste & mellemste bund:
225 g.Nougat, blød
 
 Cremefyld:
350 g.smør
275 g.flormelis
3 spsk.spiritus
350 g.kransekagemasse
125 g.hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse)
 
 Til den næstøverste kage (bund cirka 22 cm i diameter)
 Pr. bund bruges:
2 spsk.klaret, lunt smør
50 g.sukker
1 æg
50 g.hvedemel
0.5 tsk.bagepulver
 
 Stænkning og pensling:
1 spsk.siet appelsinsaft
2 spsk.spiritus (rom eller orangelikør)
200 g.abrikosmarmelade
 
 Smøring af nederste & mellemste bund:
150 g.Nougat, blød
 
 Cremefyld:
250 g.smør
200 g.flormelis
2 spsk.spiritus
250 g.kransekagemasse
75-100 g.hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse)
 
 Til den øverste kage (bund cirka 16 cm i diameter)
 Pr. bund bruges:
1 spsk. klaret, lunt smør
25 g.sukker
0.5 æg
25 g.hvedemel
0.25 tsk.bagepulver
 
 Stænkning og pensling:
1 spsk.siet appelsinsaft
1 spsk.spiritus (rom eller orangelikør)
140 g.abrikosmarmelade
 
 Smøring af nederste & mellemste bund:
80 g.Nougat, blød
 
 Cremefyld:
125 g.smør
100 g.flormelis
1 spsk.spiritus
125 g.kransekagemasse
30-50 g.hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse)
 
Opskrift:
Bundene:
Alle bunde bages enkelt vis, hvilket vil sige at nedenstående "øvelse" skal gøres 12 gange i alt. Indstil ringformen til den ønskede diameter og placer den på en bageplade med bagepapir. Pisk smør, sukker og æg sammen. Vend mel og bagepulver i ægge cremen. Hæld dejen i formen og glat den ud. Bag bunden i 6-7 minutter ved 200-220°C i en forvarmet ovn. Afkøl bunden i formen, før den skæres løs langs kanten.

Cremefyldet:
Alle ingredienser røres sammen til en homogen masse.

Smøring af bundene:
Dryp bundene med appelsinsaft og spiritus. Smør dem med hed abrikosmarmelade - lad den tørre. Smør smeltet blød nougat på to af bundene i hver kage.

Indpakningen:
Når kagerne er samlet pensles de med 4½ dl hed siet abrikosmarmelade, så kagens farver dækkes. 1½ kg rå marcipan æltes med 250 g flormelis og ½ del spiritus. Denne masse kan opbevares i køleskabet til den skal bruges. Marcipanen rulles ud og kagerne beklædes.

Glasur:
3 æggehvider
650-700 g flormelis
2 tsk. glycerin
Æggehvide piskes skummende. Flormelis piskes i lidt efter lidt. Når massen er stiv kommes der glycerin i massen. Glasuren opbevares under et fugtigt klæde.

Kagen lægges sammen (kagen bygges op omkring stativet) Hver kage består nedefra af: 1 bund dryppet med appelsinsaft og spiritus, smurt med abrikosmarmelade og nougat (nougatsiden opad) 1 lag cremefyld 1 bund dryppet med appelsinsaft og spiritus, smurt med abrikosmarmelade og nougat (nougatsiden opad) 1 lag cremefyld 1 bund dryppet med appelsinsaft og spiritus, smurt med abrikosmarmelade (abrikossiden nedad)
Kagen betrækkes med marcipanblandingen, pyntes med glasur og eventuelle roser / brudepar på toppen.





karakterer:
Opskriften er vist 25220 gange,
og udskrevet 650 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-08-26 15:54:30
Det er en helt utrolig skøn kage, har lavet den flere gange. men! det er en meget rodet opskrift, nogen gange er opskriften til een kage, nogen gange ser det ud til at være for alle kagerne. det kan tage modet fra een!

  -   2005-01-01 01:01:01
superb. dog med mere spiritus og lidt mindre nougat.