Bryllupskage med abrikos
Hovedingrediens : Diverse produkter - Kransekagemasse Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Bundene:
Alle bunde bages enkelt vis, hvilket vil sige at nedenstående "øvelse" skal gøres 12 gange i alt. Indstil ringformen til den ønskede diameter og placer den på en bageplade med bagepapir. Pisk smør, sukker og æg sammen. Vend mel og bagepulver i ægge cremen. Hæld dejen i formen og glat den ud. Bag bunden i 6-7 minutter ved 200-220°C i en forvarmet ovn. Afkøl bunden i formen, før den skæres løs langs kanten. Cremefyldet: Alle ingredienser røres sammen til en homogen masse. Smøring af bundene: Dryp bundene med appelsinsaft og spiritus. Smør dem med hed abrikosmarmelade - lad den tørre. Smør smeltet blød nougat på to af bundene i hver kage. Indpakningen: Når kagerne er samlet pensles de med 4½ dl hed siet abrikosmarmelade, så kagens farver dækkes. 1½ kg rå marcipan æltes med 250 g flormelis og ½ del spiritus. Denne masse kan opbevares i køleskabet til den skal bruges. Marcipanen rulles ud og kagerne beklædes. Glasur: 3 æggehvider 650-700 g flormelis 2 tsk. glycerin Æggehvide piskes skummende. Flormelis piskes i lidt efter lidt. Når massen er stiv kommes der glycerin i massen. Glasuren opbevares under et fugtigt klæde. Kagen lægges sammen (kagen bygges op omkring stativet) Hver kage består nedefra af: 1 bund dryppet med appelsinsaft og spiritus, smurt med abrikosmarmelade og nougat (nougatsiden opad) 1 lag cremefyld 1 bund dryppet med appelsinsaft og spiritus, smurt med abrikosmarmelade og nougat (nougatsiden opad) 1 lag cremefyld 1 bund dryppet med appelsinsaft og spiritus, smurt med abrikosmarmelade (abrikossiden nedad) Kagen betrækkes med marcipanblandingen, pyntes med glasur og eventuelle roser / brudepar på toppen. |
|
Opskriften er vist 25275 gange,
og udskrevet 650 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Anette S - 2011-08-26 15:54:30 Det er en helt utrolig skøn kage, har lavet den flere gange. men! det er en meget rodet opskrift, nogen gange er opskriften til een kage, nogen gange ser det ud til at være for alle kagerne. det kan tage modet fra een! anette andersen - 2005-01-01 01:01:01 superb. dog med mere spiritus og lidt mindre nougat. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne