Sprødstegt multe med sauteret sommergrønt
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Multe Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Multen fileteres og skællene skrabes af (få fiskehandleren til det), indvendigt renses den for hinder og benene i ryggen fjernes med en fisketang.
Multen skæres i portionsstykker og skindet ridses, evt. på kryds.
Steges i olie på skindsiden til den er mør (løft den fra panden ind i mellem så skindet ikke brænder helt fast) og vendes kun lige kort tid på den anden side. Krydres med salt og peber. Sauterede sommergrønsager: Skær gulerødderne i lange skrå stykker. Forårsløg og asparges skæres i ca. 5 cm stykker på skrå. Spidskålen skæres i kvarte, stokken skæres ud og kålen snittes. Varm olien op i en sauterpande og sauter først gulerødderne et par minutter før de øvrige grønsager tilsættes. Sauter 4-5 minutter til grønsagerne er møre, men stadig har bid. Krydderurte Beurre Blanc: Hvidvin og skalotteløg koges ned til ca. 1/3. Smøren smeltes forsigtigt heri, må ikke komme op og koge. De hakkede krydderurter (ca. 2 dl) vendes i. |
|
Opskriften er vist 63661 gange,
og udskrevet 1880 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Per K. - 2010-05-29 01:05:36 Steg fisken i smør, det smager 10 gange bedre, og fisken suger IKKE fedtstoffet. Per K. - 2010-05-29 00:58:18 Rigtig god, også hvis man normalt ikke er vild med fisk. Husk at skrabe skindet godt, og fjerne alle ben, eller få fiskehandleren til det. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne