Kartoffelfad med hakket oksekød

Kartoffelfad med hakket oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : stephaniekool

Indsendt :      Red :
Kartoffelfad med hakket oksekød, billede 4 Kartoffelfad med hakket oksekød, billede 1 Kartoffelfad med hakket oksekød, billede 2 Kartoffelfad med hakket oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
  Ostesovs:
4 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
6 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 tsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Brun kødet i en gryde. Tilsæt hakket løg og reven gulerod. Krydre med salt og peber.

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Fordel kartoflerne i et smurt ildfast fad. Hæld derefter kødet over.

Ostesovs:
Rør maizena sammen med en dl mælk i en gryde. Tilsæt resten af mælken og varm saucen igennem. Tilsæt osten og lad den smelte i saucen. smag til med salt og peber.

Hæld ostesaucen over kartoflerne od kødet. Rør forsigtigt rundt, så kartofler, kød og ostesaucen blandes.

Stil fadet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min.

Serveres med brød og evt. grøn salat





karakterer:
Opskriften er vist 49875 gange,
og udskrevet 1056 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9896 (2356 kcal)
KJ pr. Pers. 3298 (785 kcal)
Vægt ialt 2392 gram
Vægt pr. Pers. 797 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 413 KJ (98 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 11.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-01 17:09:23
Man kan også komme kartofler, det brunede hakkekød og ostesovsen lagvist i et ildfast fad, ganske som lasagne. Det ser godt ud.

  -   2010-01-25 15:41:02
Prøv Karolines Mornay sauce i stedet for - MUMS! ( og så en mass hvidløg og slut af med revet ost ovenpå, som "låg" ...

  -   2008-11-04 17:53:58
jeg kom hvidløg og bacon (efter smag)i da det give mere fylde i kødsovsen