Tiramisu

Tiramisu, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mascarpone

Oprindelsesland : Italien

ItalienFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Tiramisu, billede 4 Tiramisu, billede 1 Tiramisu, billede 2 Tiramisu, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Mascarpone Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde, har konsistens som creme fraiche 38%
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
20 Savoiardi (Ladyfingers) En pakke Savoiardi indeholder gerne 200 g. og 24 stk
Et stk vejer 8.3 gram
   
1.5 dl. Marsala 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Marsala er en italiensk sød vin
1.5 dl. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
Opskrift:
Pisk æggeblommerne tykt med sukkeret og rør Mascarpone i. Pisk fløden og vend den i cremen.

Ladyfingers dyppes kort i en blanding af Marsala og kold stærk kaffe, hvorefter de lægges lagvis mellem cremen.


Lav kagen dagen før brug, og lad den stå og trække køligt.

Sigt kakao henover desserten lige før servering.

Tips:

Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af cremefraiche og fløde, har konsistens som creme raiche 38%.

Mascarpone kan fryses men den egner sig så ikke til tiramisu da den bliver grynet.





karakterer:
Opskriften er vist 757910 gange,
og udskrevet 27712 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (238 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12415 (2956 kcal)
KJ pr. Pers. 3103 (739 kcal)
Vægt ialt 1062 gram
Vægt pr. Pers. 265 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1169 KJ (278 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 21.4 gram
Kulhydrat 17.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-11-08 00:02:11
Super lækker opskrift! Den har virkelig vakt lykke på mit kollegium. Tak for hjælpen ❤

  -   2014-08-11 21:36:22
Nem og rigtig god !

  -   2013-12-28 19:02:49
Må den stå i to dage, før den skal spises

  -   2013-03-23 02:07:25
Man kan uden problemer lave den uden alcohol.

  -   2013-02-24 11:16:51
spørgsmål : kan denne dessert laves uden alkohol ?

  -   2012-02-18 00:23:01
Har lavet denne himmelske dessert med forskellige typer spirtus - en blanding af portvin og cognac, eller Bailey og whisky - og meget stærk kaffe kan anbefales. Vil prøve tip´et med fryser lidt før serveringen. Hvis der ikke skal fløde i, skal der så tilsvarende flere æggehvider i?

  -   2012-01-25 04:27:27
Jeg bryder hverken om kaffe eller Alkohol i almindelighed men der skal kaffe og Ameretto eller Marsala i efter min smag.

  -   2012-01-12 11:08:50
man kan godt komme fløde i så bliver den bare fordansket og det kan vi jo godt lide

  -   2012-01-12 10:54:11
Til Wannabe Det er bedst hvis du lægger den i fryseren i et par timer før du skal bruge den tag den op 15 min før den skal serveres for den skal være kold .

  -   2011-08-07 18:18:52
Virkelig lækker og god dessert! Jeg kan læse at man kan fryse den... Er der nogen som har erfaringer med hvordan og hvor længe det tager at tø den op igen. Er det natten over i køleskab eller bare et par timer??

  -   2010-11-04 10:47:58
Jeg synes det er en fantastisk nem og lækker opskrift at gå til og den vækker stor begejstring altid.... dog vælger jeg for at den ikke skal blive for stærk kun at vende hver anden lady finger i marsalavin på den ene side og hver anden i stærk kaffe på begge sider, ellers synes jeg personligt den bliver for "spruttet"..... Mette - Horsens

  -   2010-01-25 22:04:26
nej, der skal bruges kaffe. Ellers er det ganske enkelt slet ikke tiramisu

  -   2010-01-24 00:24:22
i min opskrift er der 2 masscarpone,æggeblommer og æggehvider,lidt sukker og selvfølgelig ladyfingers+kaffe.Men jeg bruger en god whiskey i. det er fantastiskt!

  -   2010-01-18 12:01:20
kan man bruge andet end kaffe?

  -   2009-12-29 20:13:10
tiramisuen bliver os super go' hvis man putter amaretto i kaffen og så drypper noget mørk rom ud over ladyfingerne.

  -   2009-04-08 12:39:29
høre her den bedste opskrifte er bare min opskrift: 5 ske sukker 5 æggehvide 5 æggeblommer 500g mascarpon kaffe til at dyppe kiksene i. held og lykke til alle der vil forsøge men helt ærlig så kan det ikke gå galt

  -   2009-04-06 13:11:32
Prøv med 1 dl. Baileys og 1 dl. Amaretto !!!! Mmmmmmm.....

  -   2009-03-24 20:46:21
Tiramisu er noget af det bedste dessert jeg nogen sinde har smagt da jeg var i østrig spiste jeg 2 portion af 125gram om dagen den er fantastisk men den skal være uden alc. så er den fin :)

  -   2009-01-19 21:00:08
Grethe- Det skal da virkelig være kaffeliquer!!

  -   2008-12-30 23:35:54
Til Madmor- Med hensyn til fedtprocenten, så skal det lige nævnes at den "kun" ligger på ca. 43 procent, det er iværtfald det der står på de pakker mascarpone man kan få i butikkerne i Danmark.

  -   2008-10-17 11:02:40
Vil bare lige sige, at mascarpone er verdens fedeste ost. Den ægte italienske holder en fedtprocent på omkring 90, og det er det, der gør denne ost speciel,- og tiramisu til en skøn kaloriebombe :-) !

  -   2008-06-16 14:49:59
Kan man kun købe disaronno Amaretto i specialforretninger?

  -   2008-05-28 07:34:59
Jeg vil lige sige at efter jeg lavede Tiramisu inde på arbejdet i vores kantine har de bedt om en dag med kun Italiensk mad så jeg takker her denne side der hjalp mig med at finde opskriften.

  -   2008-04-27 11:45:56
Jeg skulle købe marsala, men kunne ikke huske hvad det hed, så jeg kom hjem med en flaske Disaronno (amaretto) Dette smagte himmelsk, lidt pistacieagtigt. Jeg har siden prøvet med marsala, men føj, jeg holder mig til disaronno, og laver den tit. Jeg kan ellers ikke lidt hverken marcipan eller pistacie. PRØV DET.

  -   2008-04-03 15:57:15
Man kan med fordel komme korn fra en stang vanille i.

  -   2008-04-03 15:33:36
hej. jeg vil lige høre om man ikke kan bruge noget andet end vin til opskriften?- til os som helst vil undgå alkohol. kan man bruge mandel essens i stedet for mandel likør? tak på forhånd

  -   2008-03-18 18:16:22
ingen fløde i tiramisu KUN mascapone og så skal der 2 tsk. vaniliesukker i og ingen sukker. og man pisker mascaponen med æg og vanilie på een gang.. har du ingen marsala, kan det godt undværes eller også egner kaluah sig også. INGEN TIRAMISU UDEN MASCAPONE OG EGNER SIG IKKE I EN LIGHT UDGAVE

  -   2008-02-27 22:47:12
til italieneren: hvis man ikke bruger piskefløde, hvad er det da, man skal bruge?

  -   2008-02-26 15:52:05
sure italiener - du har helt ret, der skal ikke flødeskum i! Nogle italienere bruger Amaretto i stedet for cognac. Sæt kagen i fryseren et par timer før brug. Den skal serveres iskold men ikke frossen.

  -   2008-02-11 19:26:49
I vores familie dypper vi lady fingers i halvt kaffe halvt mørk rom. Det smager super godt

  -   2008-01-10 13:40:43
Piskefløde????? Hvor har har I fået dette fra???

  -   2007-12-12 11:40:24
I stedet for fløden, kan man piske æggehviderne og vende dem i mascaponen - så bliver det meget let og uhyre lækkert!

  -   2007-05-26 11:47:00
Prøv med portvin og kahlua det er godt.

  -   2007-05-23 17:19:58
Marsala er selvfølgelig det eneste rigtige til en tiramisukage, men hvis man absolut ikke vil bruge den, så er ganske almindelig sherry også ok.

  -   2007-04-18 16:08:50
Kan man lave tiramisu uden spiritus/likør?

  -   2007-04-07 18:20:39
for en lidt lettere kage, brug da hviderne fra æggene, pisk dem stive og vend dem i osteblandingen (desuden får du mere kage ud af det)

  -   2007-04-07 18:17:50
Vi bor i Norge hvor mad koster, en tiramisu koster ca. 100 kr. at lave her, så købte en masse og frøs mascarponen og det fungerede fint at bruge osten selvom den har været frosen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg synes at desserten blir for tung med mascarpone alene. Derfor blander jeg yogurt naturel el. græsk yogurt med masc. Halvt af hver slags.

  -   2005-01-01 01:01:01
Riv en god mörk chokolade i stedet för cacao

  -   2005-01-01 01:01:01
I stedet for lady fingers er det vild lækkert med alm. lagkagebunde

  -   2005-01-01 01:01:01
en himmelsk dessert til en Italiensk aften for piger Når den er lavet med Bailey

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her