Crostata tutti frutti (Tuttifruttitærte)
Hovedingrediens : Bær - Diverse bær Oprindelsesland : Italien Indsendt : |
|
|
Pate brisée (Mørdej)
Sigt melet i en bunke, lav en fordybning i midten, tilsæt smør og 1 knsp. Salt og gnid det sammen med fingrene. Tilsæt lige netop så meget vand, at der dannes en elastisk dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 1 time. Varm ovnen op til 200 grader C. Smør en tærteform med smør. Rul dejen ud i en cirkel på et meldrysset bord og beklæd formen med den. Prik bunden med en gaffel, læg bagepapir over og fyld op med ris eller tørrede ærter. Bag tærten i ½ time. Tag den ud af ovnen, fjern bagepapir og ris og lad den køle af. Mælk og vanillestang varmes op i en gryde til simrepunktet. Pisk æggeblommer med sukker i en anden gryde, til det er blegt og luftigt, og tilsæt mel. Fjern vanillestangen og rør ad flere omgange mælken i æggeblandingen. Varm det forsigtigt op under omrøring, til det er blevet tykt. Tag gryden af varmen, rør smør i og lad det køle helt af. Hæld den afkølede creme i tærten. Arranger alle frugterne ovenpå i et dekorativt mønster. Stil tærten koldt, til den skal serveres. |
|
Opskriften er vist 10271 gange,
og udskrevet 161 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2008-07-02 11:58:22 Hvis det skal være helt rigtig Crostata mener jeg den skal bages uden tærteform. Dejen rulles ud og fyldet lægges midt på, 5-10 cm fra kanten, dejen foldes så lidt ind over fyldet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne