Den store frugtkage

Den store frugtkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nete

Indsendt :      Red :
Den store frugtkage, billede 4 Den store frugtkage, billede 1 Den store frugtkage, billede 2 Den store frugtkage, billede 3
Fotograf: Dorte Christensen  

Ingredienser:
  Bunde:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Ovenpå bunde.
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
  Pynt:
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  årstidens frugter
   
Opskrift:
Bunden:
smør, sukker og æggeblommer røres sammen. mælk mel og bagepulver vendes i.

Ovenpå:
æggehvider sukker og vaniliesukker piskes stive. kom det oven på den ubagte dej(bunden)
Bages ved 200' i ca 30 min. nederste rille i ovnen.

Pynts med.
piskefløden piskets godt stift, cremefraichen vendes i. kom det oven på den afkølede kage, og pynt med frugt.

Tips:

Den er bare rigtig MUMS





karakterer:
Opskriften er vist 767345 gange,
og udskrevet 12742 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (245 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 31829 (7578 kcal)
KJ pr. Portion 31829 (7578 kcal)
Vægt ialt 2203 gram
Vægt pr. Portion 2203 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1444 KJ (344 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 23.1 gram
Kulhydrat 31.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-10-16 15:52:44
Kan man bage den i to springforme? Og hvor mange Pers. rækker den portion til?

  -   2024-05-30 14:49:09
Hej, skal den bages i alm ovn eller varmluft.

  -   2024-04-20 23:38:27
Til min ovns bradepande lavede jeg 1,5 portion, forbagte bunden i 15 min ved de 200 gr, og igen 25 min med marengsen på så ialt ca 40 min. Jeg har før prøvet flere forskellige måder til ovnen store bradepande

  -   2022-07-09 11:02:41
det er ikke en frugtkage. Frugtkager er fyldt med rosiner, chokolade og krydret med nelliker, kanel og kardemumme

  -   2022-06-22 13:19:28
Jeg ganger opskriften med 2 til en stor bradepande (ovnens størrelse)

  -   2022-05-29 16:52:12
Hvormange personer er kagen til ??

  -   2021-09-14 14:59:02
En vidunderlig kage som alle kan lide

  -   2021-07-06 17:57:01
Passer perfekt til alm bradepande ! Det er jo et tyndt lag som i en lagkagebund - virkelig nem og delikat kage

  -   2021-06-12 21:47:55
Den er på ingen måde til en stor bradepande. Brugte endda kun halvdelen af vores bradepande men den blev stadig mega lav og tør. Man burde nok sætte et mål på den bradepande.

  -   2021-06-08 17:36:17
Hvor mange personer er kagen til? Hvis man har en meget stor bradepande til ovnen, skal opskriften så ganges med 2 eller 3 . Jeg skal lave kage til 25-30 personer. Er det bedre at lave mange små i feks tærteforme?

  -   2021-03-26 19:04:51
Jeg brugte en stor bradepande, 1 portion dej. Alt forløb som skrevet i opskriften. Har bagt den før og hver gang smager den fuldstændig fantastisk. 🇩🇰

  -   2021-03-06 15:18:50
Jeg har brugt en lille bradepande og den passede. Bagte bunden ca 24 min inder jeg puttede marengsmassen på og gav kagen yderligere 5-6 minutter. HUSK: pisk æggehviderne stive først inden du kommer sukker og vaniljesukker i. Jeg kom mandelessens og grøn frugtfarve i dejen. Næste gang vil jeg bruge pasteuriserede æggehvider og lave guf i stedet for at bage det til marengs og frisk frugt oven på guffen.

  -   2021-03-06 14:51:30
Har lige forsøgt med mandelessens og grøn frugtfarve i dejen. spændt på resultatet. jeg ærgrer mig over jeg ikke har brugt pasteuriseret æggehvider for så kunne jeg sagtens finde på at putte hvidemassen, på som guf og frisk frugt ovenpå.

  -   2020-04-13 14:16:18
Det er i hvert fald ikke til en lille bradepande (halv str. af den der er i ovnen). Det har jeg lige prøvet og godt nok kan det være deri. Men der er da ikke plads til creme og frugt.. 🙈😂

  -   2019-09-21 14:52:03
Simpelthen den lækreste kage altså - alle mennesker jeg har serveret denne kage for har været fuldstændig vilde med den! Og jeg der skriver dejen er for tynd - smørret skal IKKE smeltes... Og til marengs skal æggehviderne pustes stive og så skal sukker efterfølgende piskes i lidt efter lidt så sukkerkrystallerne smelter - og så slut af med at putte vaniliesukkeret og nødder i til sidst :)

  -   2019-09-15 19:41:59
En lækker kage. Forbagte bunden og puttede cremen på med sprøjtepose. Har også forsøgt som glutenfri, hvor mel er skiftet ud med 130 g. final mjölmix, hvilket også gav et lækkert resultat.

  -   2019-05-08 08:21:38
Jeg bager den nederste bund lidt inden jeg kommer marengsmassen på, det fungere rigtig godt. Super lækker kage. Bunden kan sagtens laves klar dagen før

  -   2019-05-01 12:15:13
Nej smør skal IKKE smeltes - og tror at de mennesker der har fået en alt for tynd dej har puttet smeltet smør i dejen i stedet for blødt smør ;) Lækker opskrift som tit bruges i vores hjem - lige nu er jeg ved at lave den så kæresten kan få den med på job i morgen :)

  -   2019-04-05 13:46:43
Jeg bager altid bunden først og derefter marengsen på og bager den ½ time derefter.

  -   2018-10-06 16:53:19
Skod opskrift, min kage blev fuldstændig flydende selvom jeg gav den 10 min ekstra

  -   2018-05-27 15:12:08
Jeg har lavet den med creme til lagkager da heg ikke er vil med fløde og så har lagt nye dansk jordbær på skal have den om lidt

  -   2018-05-13 18:31:22
Totalt ubrugelig opskrift. Lavede den præcis som der stod. Men marengsen blev sort i kanten inden selve kagedejen var færdig. Man skulle nok have bagt kagedejen næsten færdig først og SÅ komme marengs på. Jeg måtte smide det hele ud og lave noget andet. Øv øv

  -   2018-05-12 19:40:00
Alt for lidt mel i. Dejen var tynd som tynd pandekagedej, så jeg kom ca. 50% mere mel i. Desuden er det fuldstændig umuligt at smøre marengsen på den rå kagedej, så hvis jeg forsøger mig igen, kommer marengsen først på når selve kagedejen har fået en lidt fast overflade. Den er i ovnen nu, så nu må vi se hvordan den bliver...

  -   2017-07-02 23:01:51
Kan man erstatte sukkeret med noget andet? Har en svigermor med sukkersyge

  -   2017-06-25 18:00:35
Der er fejl i opskriften. Marengsen skal ikke blandes inden piskning. Pisk først æggehviden stift og der efter sukker og vanillasukker

  -   2017-05-26 13:59:15
Skal smøret smeltes?

  -   2017-04-08 18:26:32
Den er bare lækøer har selv lavet den

  -   2017-02-28 12:36:42
Mums godt jeg fandt jer?

  -   2017-01-13 21:34:06
Creme fraiche 38% , giver en super konsistens ....

  -   2016-10-26 14:59:41
En lækker kage, men opskriften er meget utilstrækkelig. Jeg bagte den nederste kagbund først i 10 min. og derefter kom jeg marengsdejen ovenpå og bagte videre i 25 - 30 min. Til nødder valgte jeg hasselnødder, disse blandede jeg sammen med vaniljesukker og vendte forsigtig i den stivtpiskede æggehvide/sukker masse.

  -   2016-07-28 20:50:00
- også min ynglingskage.....Opskriften er til lille bageplade!

  -   2016-07-18 17:47:16
Skal smørret smeltes i denne kage??

  -   2016-07-06 15:22:22
Hvor lang tid tager det ca at lave den med frugt?

  -   2016-05-23 19:32:08
Jordens bedste kage. Lagkage bunden kan endda bages i forvejen og med fordel kommes i fryseren. Tages op når den skal bruges

  -   2016-05-19 14:46:11
Hej Jeg bager den i en folieform str 30×40 og bagepapir i

  -   2016-05-15 22:06:03
hvor stor en bradepande passer denne opskrift til

  -   2016-05-13 18:19:23
Virkelig god kage! Jeg bagte kagen i det der svarer til en halv bradepande af ovnens størrelse ca. Bunden blev 2 cm tyk. Lige tilpas syntes jeg.

  -   2016-05-03 18:02:09
Så snart kagen er kommet ud af ovnen, lægger jeg lys pålægschokolade oven på marengsen. Når kagen er afkølet kan man derved sagtens pynte den af i rigtig god tid, uden at cremen gøre marengsen blød.

  -   2016-05-02 19:22:18
Hejsa Hvor stor en bradepande bages kagen i ?

  -   2016-04-29 17:13:03
Hvor stor er bradepanden i bager kagen i?????

  -   2016-04-20 09:03:24
Vil man kunne erstatte melet med "Rød Finax"? Har en med gluten-allergi i familien, men vil rigtig gerne kunne servere denne kage.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her