Kyllingegryde - næsten som i indien

Kyllingegryde - næsten som i indien, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Angelica

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dl.sorte bønner
1 kylling (1200 g)
 
 Grønsager:
3 løg
6 gulerødder
4 peberfrugter
200 g.kartofler med skræl
 
 Krydderier:
0.5 rød chili med kerner
3 fedhvidløg
2 cm.ingefær
1 tsk.karry
1 tsk.gurkemeje
1 tsk.spidskommen
2 tsk.sennepsfrø
3 laurbærblade
1 Kanelstang
1 tsk.kardemomme
3 nelliker
 
2 tsk.olie
1 l.vand
2 tsk.hønsebouillon
2 tsk.sukker
1 spsk.kokosmælk
 salt
 peber
 citronsaft
2 dl.fromage frais
 evt.brød som tilbehør 35 g pr. person
 
Opskrift:
Bønnerne sættes i blød natten over og koges derefter i et nyt hold vand, til de er møre. det tager ca. 40 min.
Kyllingen befries for skind og skæres i 8 stykker.
Grønsagerne ordnes og skæres i store tern.
Chili, hvidløg og ingefær hakkes fint og de øvrige krydderier - minus laurbærblade og kanel - knuses i en morter, hvis der ikke anvendes pulverkrydderier.
Olien opvarmes i en gryde, hvori kyllingestykkerne brunes. derefter tilsættes grønsagerne og krydderierne som svitses med et øjeblik, inden vand, hønsebouillon, og sukker tilsættes.
Retten koges op og simrer i ca. 40 min., til kyllingestykkerne er gennemkogte. De sidste 10 min. koges de sorte bønner og kokosmælken med. Retten smages til med salt og peber, citronsaft og evt. mere sukker. Server fromage frais og evt. lidt brød eller ris som tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 9626 gange,
og udskrevet 149 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu