Hjemmebagte pitabrød (Grove)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør gæren ud i lunkent vand og mælk (lillefingervarmt). Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 10 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter). Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. 10 minutter. Bag pitabrødene midt i ovnen ved 275 grader varmluftsovn C til de er gyldne ca. 5 minutter. |
|
Opskriften er vist 137450 gange,
og udskrevet 4253 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (45 stemmer) |
|
Kommentarer Sandra - 2016-08-05 11:35:59 Dårlig opskrift. Ud af 12 stk blev kun 1 perfekt de andre var flade og tørre Lineasfar - 2015-06-09 19:41:50 God opskrift. Nem at lave og dejlige. Det er meget vigtigt, at rulle pita bollerne helt ud, ellers blmiver de ikke hule. Jeg blev nød til at skrue ned for tiden, så min pita brød fik kun ca. 2-3 min. De blev mega gode 👍🏻 Charlotte Mikkelsen - 2015-04-01 01:26:26 De er super gode, jeg supplerede opskriften med 1/2 dk olie. Ang mel, kom jeg i til den slap skålen, men stadig var lidt klisteret, det udlignede sig under hævningen. Kan bestemt anbefales. anonym - 2013-06-25 13:48:27 Fantastisk nem opskrift. For en mere børnevenlig udgave erstat Graham melet med havregryn. De er et hit for både store og små børn. HUSK at rulle dem godt ud med kagerullen, så de bliver hule indeni :) anonym - 2012-04-19 12:15:08 Virkelig perfekte pitabrød! Meget mere lækre end dem der kan købes. anonym - 2011-07-05 01:18:42 kom olie i ! Thomas - 2011-06-03 22:02:50 Ikke særlige gode - de bliver ikke hule og er meget tøre. Per - 2009-08-15 15:59:41 De første pitabrød vi bagte havde vi ikke fået rullet nok ud, de blev ikke hule, de næste rullede vi mere ud og så blev de hule. Det er altså vigtigt at de bliver rullet nok ud hvis de skal være hule, men ellers er det nemt lige at køre en gang med en kniv nede i brødet. julie - 2005-01-01 01:01:01 jeg brugte durummel i stedet for grahamsmelet, de blev lidt mere pitaagtige sys jeg, jeg brugte kun vand (3dl) ingen mælk... de blev slet ikke tørre :D Lone - 2005-01-01 01:01:01 Hvordan får man pitabrødene hule, ligesom dem man køber, så de kan fyldes??? bageren. - 2005-01-01 01:01:01 det er ikke en ret god opskrift den er meget tørt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne