Abrikoslagkage
Hovedingrediens : Frugt - Abrikos Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kagebunde (2 springformé à 1½ l):
Pisk hviderne helt stive og tilsæt æggeblommerne under piskning, én ad gangen. Tilsæt sukker og pisk nogle minutter. Sigt de to slags mel og bagepulveret og vend det i æggemassen. Smør formene og drys dem med rasp. Hæld dejen i og bag ca. 25 min. ved 175 grader C. alm. ovn. Lad kagerne svale af, inden de hver flækkes til 2 bunde. Pisk 3 dl af fløden og hak 3/4 af nødderne. Vend de hakkede nødder i flødeskummet. Læg bundene sammen med abrikosmarmelade og flødeskum. Sæt kagen koldt ca. 12 timer. Lad de halve abrikoser løbe godt af. Pisk det sidste fløde lige før kagen skal serveres og smør det over. Læg abrikoserne på og drys med de sidste nøddekerner. |
|
Opskriften er vist 41958 gange,
og udskrevet 562 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-04-03 10:39:48 Vi brugte kun 3 bunde da den ellers ville blive for høj, af springform brugte vi en på 21 cm. i diameter. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne