Abrikoslagkage

Abrikoslagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :     
Abrikoslagkage, billede 4 Abrikoslagkage, billede 1 Abrikoslagkage, billede 2 Abrikoslagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Kagebunde:
6 æg
250 g.sukker
120 g.kartoffelmel
90 g.hvedemel
0.75 tsk.bagepulver
 smør eller margarine og rasp til formene
 
 Fyld:
4 dl.piskefløde
100 g.valnøddekerner
250 g.abrikosmarmelade
1 ds.halve abrikoser (ca. 450 g)
 
 Pynt:
1 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Kagebunde (2 springformé à 1½ l):
Pisk hviderne helt stive og tilsæt æggeblommerne under piskning, én ad gangen. Tilsæt sukker og pisk nogle minutter.
Sigt de to slags mel og bagepulveret og vend det i æggemassen. Smør formene og drys dem med rasp. Hæld dejen i og bag ca. 25 min. ved 175 grader C. alm. ovn.

Lad kagerne svale af, inden de hver flækkes til 2 bunde.


Pisk 3 dl af fløden og hak 3/4 af nødderne. Vend de hakkede nødder i flødeskummet.

Læg bundene sammen med abrikosmarmelade og flødeskum. Sæt kagen koldt ca. 12 timer.

Lad de halve abrikoser løbe godt af. Pisk det sidste fløde lige før kagen skal serveres og smør det over. Læg abrikoserne på og drys med de sidste nøddekerner.





karakterer:
Opskriften er vist 41958 gange,
og udskrevet 562 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-03 10:39:48
Vi brugte kun 3 bunde da den ellers ville blive for høj, af springform brugte vi en på 21 cm. i diameter.