Æggesalat

Æggesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : triiine

Indsendt :      Red :
Æggesalat, billede 4 Æggesalat, billede 1 Æggesalat, billede 2 Æggesalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Karry
0.25 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 bk. Karse. frisk
4 Hårdkogte æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Rør mayonnaise med karry, salt og peber.

klip karsen. Hak hårdkogte æg, vend dem i dressingen med karsen.





Beskrivelse:

Æggesalat

Lav nemt og hurtigt din egen æggesalat til sildemaden, smørrebrødet eller sandwichen med vores æggesalat opskrift. En hjemmelavet æggesalat smager bare bedre end den færdigkøbte fra supermarkedet, og med vores simple æggesalat opskrift er der ingen undskyldning for ikke at lave sin egen. Det eneste, du skal bruge, for at lave en klassisk æggesalat, er mayonnaise, karry, salt og peber, karse og så naturligvis æg. Du kan også bruge purløg fra haven, hvis du er så heldig at have dét.

Den bedste æggesalat til enhver lejlighed

Den bedste æggesalat er, efter vores opfattelse, den klassiske æggesalat som man kender fra frokostbordet. Gerne toppet med sprød bacon eller rejer. Den klassiske æggesalat gør sig godt til både påskebordet og julefrokosten, men også til almindelig hverdag eller i madpakken. Man går kort sagt aldrig gå galt i byen med en hjemmelavet æggesalat!

Gammeldags æggesalat med et sundt twist

Æg er sunde og næringsrige – de er fyldt med protein og rig på sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Hvis du vil gøre vores gammeldags æggesalat opskrift sundere og mere kalorielet, kan du evt. bruge creme fraiche i stedet for mayonnaise, eller vælge en fedtfattig mayonnaise.

Ofte stillede spørgsmål om æggesalat (FAQ)


Hvordan laver man æggesalat​?

Vend hårdkogte æg i mayonnaise, karry og salt og peber og drys med lidt karse.

karakterer:
Opskriften er vist 416409 gange,
og udskrevet 2823 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (105 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4667 (1111 kcal)
KJ pr. Pers. 1166 (277 kcal)
Vægt ialt 382 gram
Vægt pr. Pers. 95 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1220 KJ (290 kcal)
Protein 9.5 gram
Fedt 28.2 gram
Kulhydrat 0.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-05-20 13:57:20
Hvorfor ikke bruge purløg. Mange har det i haven. Jeg har tænkt om ikke sennep vil være godt i stedet for karry. ( tænker på sennepssovs til skiden æg er jo godt

  -   2017-02-21 19:03:03
Den må jeg prøve :-)

  -   2016-06-06 19:23:50
Super god med noget cremefraish gør det mindre fedt:)

  -   2016-01-13 17:09:30
min familie og jeg er meget glad for denne æggesalat