Paneret flæsk
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Indsendt af : Daddy_dj Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet:
Mel og rasp blandes sammen i en rummelig tallerken eller et lille fad, derefter tilsættes salt og pepper. æggene slås ud og piske, til de har dannet en ensartet masse. Nu vendes flæsket i æggene og melet, og lægges på en pande, hvor man i forvejen har smeltet smørret. Flæsket steges ved jævn varme, til det er mørt, og til paneringen har fået en gyldenbrun farve. Pas endelig på ikke at stege det for hårdt, da paneringen herved vil tage skade. Sovs: Når koteletterne er stegt, er det tid til at lave sovsen. Smørret smeltes i en kasserolle, og melet tilsættes, indtil der er lavet en jævn dejagtig masse (pas endelig på at smørbollen ikke brænder på) nu tilsættes fedstoffet fra panden, og mælk efter behov, eller til sovsen har opnået den passende tykkelse. Tilbehør: Kartofler skrælles og koges, til de er møre, og rødkålen koges, enten i sød blandet frugtsaft, eller tages fra glas Velbekom |
|
Opskriften er vist 177099 gange,
og udskrevet 1767 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (28 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2024-04-14 15:31:43 Har intet med stegt flæsk at gøre, det er sgu paneret flæsk Jørn Th Simonsen - 2022-01-11 14:45:22 Man kan med fordel stege det panrede flæsk i ovnen ved 200.g på bagepapir, husk at vende stykkerne ofte...Mvh.Jørn Palle - 2017-12-16 09:19:57 Jeg marinerer flæsket et par timer i soya, giver god smag. Paneres, steges brunt på panden, så 20 min i ovn. Enig alt andet end brun sovs er bedre. Stuvet hvidkål, spidskål og klart en løgsovs. Dutten - 2016-10-28 14:23:50 Hvis du laver stuvet hvidkål til, så gem noget af kogevandet til stuvningen som supplement til mælk. Så smager stuvningen af mere. Man kan evt. også bruge andre grønsager (kartofler, spinat m.v. kan bruges), men gem stadig kogevandet. Olaf - 2013-11-24 19:41:25 Ja goddag dette er Olaf Andersen. Jeg lavede dette som hovedret til mig og min kones' guldbryllup. Vi lavede flæsket efter denne opskrift, i en skål sennep og juice. Det var smovsende godt :) Anbefaler dog lidt mere tomat end i opskriften. Det bliver knasende sprødt, hvis man pakker det ind i en let brugt ble natten over. Tillykke til os :) Jørn Th Simonsen - 2012-05-07 12:34:12 Man kan sagtens,blot panere i æg og rasp,salt og pepper(jeg banker også skiverne med kødhammer,så bliver de store og dejlige) OG så forvarmer jeg min ovn til 180-200.ligger skiverne på bagepapir i bradepande,ingen fedtstof flæsket giver nok i sig selv-så får du garanteret de dejligste skiver paneret flæsk-server evt.med stuvede kartofler m/persille.god appetit. AW - 2012-01-30 15:42:58 På lolland har jeg hørt flere der kalder denne ret for "husmandskoteletter". Conny - 2010-08-05 01:02:59 Soucen behøver slet ikke at være så fed. Smelt 20-25 gr. smør med vand, og rør melet ud i det til en sovs, og tilsæt enten kulør eller hakket persille efter sovsen har kogt. (kan også bare jævnes med Aldis hvide souvsejævner (ingen kalorier). Den sovs laver jeg til 4 prs., og bruger altid magert flæskeskiver som bliver banket ud, vendt i mel blandet med paprika derefter dyppes i pisket æg og rasp. Og du har et himmerisk mundfuld, uden at det er "fedtet" mad du får. Conny - 2010-08-05 00:49:02 Den bedste paneret flæsk får du med 2 spsk. olie, + smør. Tilføj melet og raspen godt med paprika, og vend det bankede fæsk i det. Supert, løg stykkerne på 1 stk. køkkenrulle, så bliver det ikke så slemt fedtfattigt. Formiddag ret, når de bliver helt sprødstegt på pande, med mel og rasp + paprika, salt og peber. Hans - 2010-05-04 15:15:31 Prøv at servere retten med løgsaus til i stedet og drop rødkålen 00180400 - 2008-08-28 09:58:28 Ikke slankemad men gammeldags mad er der smag i. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne