Franskbrød 10
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie. Bland melet i lidt ad gangen, til dejen er tilpas. Ælt dejen godt, gerne 15 minutter. Hæver ½ time.
Form dejen til et aflangt brød. Lad det efterhæve i 15 minutter. Pensl med vand eller æg og drys med birkes eller anden frø. Bag brødet ved 200 grader C. alm. ovn i ½ time. |
|
Opskriften er vist 200889 gange,
og udskrevet 3839 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (94 stemmer) |
|
Kommentarer Laura - 2017-10-28 11:16:10 Den er et dejligt brød. Bliver extra god hvis man putter en spsk chiafrø i! 😂 Eline 2014 10/10 - 2014-10-16 09:56:01 Hvis du ha endestykker af rugbrød så frys disse, og put dem i fransbrødsdejen. Rugbrødssrykkerne lægges i blød dagen før i noget vand, så husk at regne det med i vandmængden Glerup - 2014-07-01 14:34:52 Et ganske udmærket brød, når det får lov at hæve lidt længere og man ikke har mælk eller lign hjemme. grethe fich-olsen - 2013-09-15 16:41:46 når jeg bager franskbrød og boller, kommer jeg havreklid,ca 6-8 skefulde i dejen,som erstatter,noget af hvedemelen,det er sundere og smager virkeligt godt. prøv dette.vel bekomme. venligst G. Fich-Olsen. kirsten larsen - 2013-09-11 18:13:34 godt brød, men jeg lader det hæve 45 min og tilsætter lidt sødemiddel, laver altid 3 brød af gangen,det er hvad der kan være i min ovne. birkes er i sukkerstrør, giver en jævn fordeling. det tager 2 timer fra jeg begynder til brødene kommer ud af ovnen. Bager - 2013-08-11 03:23:59 Prop lidt sukker i så blive den mere gylden. Fordi sukker i dejen bliver presset ud af via damp og ligger sig på skårben og bliver karameliseret af varmen og bliver mere gylden. 15 til 20 g sukker cirka Søren - 2013-05-22 11:45:18 brødet bliver godt med 100g rugmel, og 50g femkorns blaning Jane Holmberg - 2012-01-15 17:07:19 Dejligt brød - men tilsæt lidt mere vand mindre salt og lad det hæve i 1½ til 2 timer. Lolle73 - 2011-10-13 12:05:51 Skift halvdelen af melet ud med grahamsmel, så har man noget godt madbrød. jørgen - 2010-10-02 17:20:54 et rigtig godt franskbrød må gerne hæve 1 time så er det perfekt Elena Julia - 2009-07-15 12:51:20 Rigtig lækkert brød, let at lave og mætter godt. anonym - 2007-10-01 22:22:04 Dejen kan sagtens tåle 2 tsk. salt Jolle - 2007-08-29 20:12:47 VIGTIGT, put kun halvt så meget salt i. Det er alt for meget, og dobbelt så meget som i enhver anden franskbrødsopskrift. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Dejen skal hæve i længere tid. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne