Farseret spidskål
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hakket svinekød, hvedemel, revet løg, æg, mælk, salt og peber røres til en fars.
De yderste grove blade fjernes og kasseres. Kålen deles i kvarte og stokken skæres ud hvorefter de blancheres et par minutter i spildkogende vand. De største blade af den blancherede kål tages fra og den grove midterribbe fjernes. Bladene bruges nu til at fore den smurte form med. Halvdelen af farsen fordeles i bunden af formen, så lægges halvdelen af kålen over og der krydres med salt og peber. Så resten af farsen og kålen, bladene der blev foret med foldes hen over og der krydres igen med salt og peber. Smørklatter lægges på toppen og fadet sættes i ovnen i vandbad ved 200 grader C varmluftsovn i ca. 45 minutter. Der kan lægges et stykke folie over når kålen begynder at tage farve hvis man ikke syntes om en sprød skorpe. Serveres med nye kartofler og evt. smeltet smør. |
|
Opskriften er vist 101856 gange,
og udskrevet 7295 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (8 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2020-08-24 16:10:37 Brug rasp, ingen mel. Danskvand m. brus ingen mælk, det bliver en let fars.God også dagen efter, skæres i skiver og steges på pande, så er det lækkert sprødt.Dina anonym - 2012-07-25 12:23:29 en virkelig god ret vi grilled den Stella - 2011-06-07 07:59:23 Herlig ret - det er ikke sidste gang vi prøver den. memme - 2010-07-23 07:43:58 Sikke en skøn ret... Lavede min sædvanlige frikadellefars, som bla indeholder havregryn. Vi er meget begejstrede og det er ikke sidste gang vi laver den ret. Man kan sagtens bruge én af Knorrs krydder sovser. connie - 2010-07-07 14:54:27 Synes godt nok den er lidt flad ,skal nogle flerer krydderier i farsen ellers er det en nem ret anonym - 2009-06-16 23:06:32 Enig med Beth. Mere spidskål, kun 2 spsk mel og 1 æg. Desuden er det unødvendigt at bruge 25 gr smør, - det er fint at hælde lidt Becel eller olie over. Skøn ret... Beth - 2008-09-02 18:29:30 Enig med Brynhild, kan godt tåle mere spidskål. Der er for meget mel i til min smag. Foreslår kun at bruge halvdelen af melet. Samt skal der tilføjes meget mere krydderi efter min smag. Lav evt. din foretrukne frikadellefars. Ellers er det en dejlig alternativ til de tidskrævende men hyggelige kåldolmere. Brynhild - 2008-06-20 10:22:52 En dejlig sund og nem ret, som sagtens kan tåle dobbelt så meget spidskål. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne