Dansk sommerwok
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Svinekoteletterne renses for fedt og skæres i tynde strimler, brug gerne fadkoteletter som først flækkes.
Bræk eller skær de træet ender af aspargesene og skær dem og forårsløgene på skrå i 3-4 cm. Gulerødderne skæres i tynde strimler. Spidskålen skæres i kvarte, stokken fjernes og kålen snittes fint. Krydderurter: Alle krydderurterne hakkes groft sammen. Wokken varmes op og kødet ristes hurtigt i olivenolie, evt. væde hældes fra. Kødet lægges til side på tallerken eller fad. Start med komme gulerødderne i wokken og rist ved høj varme i olivenolie et par minutter, dernæst tilsættes forårsløg og grønne asparges og steger endnu et par minutter, til sidst tilsættes spidskålen. Lige før serveringen lægges kødet tilbage i wokken og halvdelen af krydderurterne vendes i. Den anden halvdel af krydderurterne røres med smørret og serveres til, gerne på en skive citron. Serveres med nye kartofler og kryddersmør. Tips: Uden kød kan retten bruges som tilbehør til f.eks. steaks. |
|
Opskriften er vist 87048 gange,
og udskrevet 6653 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Aksel Borup Jensen - 2016-06-30 11:20:51 Alt for meget, 1/2 kg kød er ok, men 1200 Grønt og 1 kg kartofler. Stella - 2011-06-07 07:55:28 Jeg brugte skinkesnitsler, tilføjede en god sjat tamari-soya og lod grønsagerne stege/koge lidt mere end de 4 - 5 min. opskriften lyder på. Fantastisk ret, meget velsmagende - den gemmer vi. Stella - 2008-06-04 16:40:22 Superret, den er virkelig velsmagende og er ligeså fin opvarmet dagens efter. Mette - 2008-06-04 08:24:04 Det smager fantastisk. Vi tilføjede karry og en lille smule vand - til gengæld sparede vi kryddersmøret væk af hensyn til kalorierne. Per - 2008-05-25 18:39:41 Der kan næsten ikke bruges for mange krydderurter her. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne