Farseret porre i fad, fedtfattigt

Farseret porre i fad, fedtfattigt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lotte

Indsendt :      Red :
Farseret porre i fad, fedtfattigt, billede 4 Farseret porre i fad, fedtfattigt, billede 1 Farseret porre i fad, fedtfattigt, billede 2 Farseret porre i fad, fedtfattigt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
500 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

6 spsk. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Rens og halver porren på langs, skær den i ca. 10-15 cm lange stykker, put den i en gryde med vand og lidt salt kog i 5-7 min. Sigt vandet fra.

Hak løget i små tern, put dem i en skål, put ægget i, mel, havregryn, salt og peber og rør godt, er det meget tørt, tilsæt lidt vand til det er grødet, tilsæt så farsen og rør godt, til godt klisteret.

Et lille ovnfast fad, smørres med olie og 1/3 af farsblandingen smørres ud i bunden, de kogte porrestykker fordeles jævnt over, dækkes derefter med resten af farsen. Lidt rasp drysses over.

Bages/steges i ovn, med varmluft, ved ca. 200 grader C i ca. 30 minutter, eller til godt brun og sprød.

Tips:

Serveres med salat og pasta. Blendt evt. et blad af den kogte porre sammen med olivenolie og salt, peber og evt. lidt hvidløg og brug den som pestro sammen med pastaen. Sundt og lækkert.





karakterer:
Opskriften er vist 233320 gange,
og udskrevet 7391 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6178 (1471 kcal)
KJ pr. Pers. 1544 (367 kcal)
Vægt ialt 1246 gram
Vægt pr. Pers. 311 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 495 KJ (118 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 6.0 gram
Kulhydrat 6.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-02-19 14:04:26
Så nemt og hurtig at lave . Det smager fantastisk . Det er fedtfattig at lave i et ovnfast i forhold at stege faserede porer på pande , med al det fedtstof det kræver .

  -   2020-11-07 16:32:07
Savnede mormors farseret porrer, men denne opskrift er superlækkert, jeg puttede dog strimler af rød peberfrugt imellem porerne. Med kartofler og dejlig mormors brun sovs, hilsen pensionist, nu er der til 2 dage + plus en frokostpakke.

  -   2018-09-26 13:16:01
Er de farserede porre fryseegnet?

  -   2011-12-07 04:44:44
fedtfattig????? 46%fedt....hehe:-)

  -   2011-05-26 16:27:02
Super god og meget nem. kan virkelig anbefales.

  -   2011-03-29 14:45:10
Super lækker og enkel ret! MUMS :-)

  -   2011-01-27 17:13:57
super god ....

  -   2010-10-23 12:52:55
Mange tak for de gode billeder Per ;-)

  -   2010-07-13 08:31:40
den skal prøves i aften! :.-)

  -   2010-05-05 13:50:11
Smager super godt:) god opskrift