Knækbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i det lunkne vand. Bland hvedemel og rugmel (eller andet groft mel) sammen og hæld ca ¼ i gærblandingen. Rør rundt og lad det stå tildækket ca ½ time.
Smelt smørret i mælken, det må kun være håndvarmt, og hæld det i gærblandingen sammen med resten af melet og salt, evt. kommen. Ælt til en fast, glat dej og stil det til hævning igen i ½ time. Ælt dejen igennem og del den op i ca 15 stykker. Rul hvert stykker ud på bordet til ca 12 cm., udstik et rundt hul i midten med et lille snapseglas. (de udstukne stykker kan laves til en ekstra knækbrød). Bag dem i ved 220 grader C. alm. ovn ca 20 minutter. Afkøles på en rist og spises eller opbevares i en lukket kagedåse. |
|
Opskriften er vist 104867 gange,
og udskrevet 1890 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (27 stemmer) |
|
Kommentarer Rauuew! - 2012-03-17 11:37:48 Rigtig lækkrt! Men kommen ødelægger det... :) UNDGÅ kommen! vv - 2010-03-31 19:09:34 hej jeg syntes de er rigtif gode men de mangler lidt salt og så skal de heller ikke have så langt tid i ovnen !! 5-10 min mindre men så er de også rigtig gode anonym - 2010-02-02 15:28:20 Tynd udrullet - uden kommen, men med sesam Nanna - 2009-08-21 10:33:51 Så gode knækbrød. uhhmm jan - 2008-01-11 13:19:28 kom blå birkes og sesamfrø på, så smager de rigtig godt. Susanne - 2006-12-04 16:46:34 Tag en passende stor klump dej, læg det på et stykke bagepapir, og rul dejen så tyndt som du ønsker knækbrødene skal være. Dejen rulles helt ud til kanten af bagepapiret (passer til en bageplade), og skæres til 15 knækbrød med en pizzaskære. Jeg bager ca. 90 knækbrød hver 14 dag, og det er meget lettere på denne måde. susanne - 2006-12-04 15:39:41 Smadder gode knækbrød, jeg bruger spelt og sigtet speltmel det giver dem mere smag, jeg har det på samme måde med kommen, dem sparer jeg også på. tine - 2005-01-01 01:01:01 Rigtigt godt knækbrød, vi elsker det, dog har vi udeladt kommen, da det ikke lige falder i vores smag. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne