Cremestang - Cremestænger
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smuldres i melet, mælken lunes, til det er håndvarmt, og hældes over gæren, rør til gæren er opløst. Kom gær og mælk i melet sammen med æg og sukker, og ælt dejen til den er let og lind. Stil den til hævning på et lunt sted 30 minutter.
Creme: Sukker, maizena og vanillekorn blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen. De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vanillestang. Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. Afkøles helt. Cremen skal anvendes samme eller næste dag. Dejen slås sammen og deles i to. Rul dejen ud til 20x35 cm og fold dejen mod midten. Læg nu en stribe creme på midten af hver stang. Lad stængerne hæve 10 minutter. Bag dem i ovnen ved 200 grader C i ca. 20 minutter. |
|
Opskriften er vist 25221 gange,
og udskrevet 477 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne