Cremestang - Cremestænger

Cremestang - Cremestænger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stænger

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Cremestang - Cremestænger, billede 4 Cremestang - Cremestænger, billede 1 Cremestang - Cremestænger, billede 2 Cremestang - Cremestænger, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
325 g.hvedemel
175 g.smør
1.25 dl.mælk
25 g.gær
1 æg
1 spsk.sukker
 
 Creme:
15 g.Maizena majsstivelse
25 g.Sukker
1 Æggeblommer, pasteuriseret
0.5 vaniljestang
2.5 dl.Sødmælk
 evt.gul frugtfarve
 
Opskrift:
Smørret smuldres i melet, mælken lunes, til det er håndvarmt, og hældes over gæren, rør til gæren er opløst. Kom gær og mælk i melet sammen med æg og sukker, og ælt dejen til den er let og lind. Stil den til hævning på et lunt sted 30 minutter.

Creme:
Sukker, maizena og vanillekorn blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen. De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vanillestang. Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. Afkøles helt. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.

Dejen slås sammen og deles i to. Rul dejen ud til 20x35 cm og fold dejen mod midten. Læg nu en stribe creme på midten af hver stang. Lad stængerne hæve 10 minutter.

Bag dem i ovnen ved 200 grader C i ca. 20 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 25200 gange,
og udskrevet 477 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu