Honningkage figurer
Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Yogi Indsendt : |
|
|
I en skål røres olie og kærnemælk sammen med brun farin og sirup.
De øvrige ingredienser blandes i, og massen æltes til en fast glat dej. Dejen rulles ud med en kagerulle, og skal være ca. ½ cm. i tykkelse. Lav figurer enten med en urtekniv eller med faconbøjede forme. Figurerne bages i ovnen ved ca. 165 gr. i 15 minutter. Når figurerne er færdige, lægges de til afkøling på en rist, og efter ca. 5 minutter kan de pyntes med glasur. Når de er afkølede, lægges de i en kagedåse, der slutter tæt. Tips: Dejen er nemmere at udrulle, når den er afkølet ca. 10 minutter i køleskabet, da den ellers nemt kan klistre. Det kan ligeledes være en hjælp at udrulle dejen imellem 2 stykker bagepapir. |
|
Opskriften er vist 17891 gange,
og udskrevet 310 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (4 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-12-17 17:18:23 sikkert en god idé med at tilføje mel.... laila - 2010-12-10 16:40:36 Den er god, men man skal lige have mel i også.. Vibeke - 2009-12-13 01:15:19 Jeg tilsatte noget mere mel, fordi dejen var Meget våd og svær at arbejde med. Jeg havde travlt så jeg satte blandede alle ingridienserne og satte dejen i køleskab (i ca 10-12 timer). Dejen kan kun arbejdes fornuftigt med hvis den er kold (!), derfor del dejen i kugler af ca æg store. Tag en klump ud af gangen - rul med kagerulle (og dertil meget drysset mel), arbejd hurtigt med figurformene, og hvis dejen bliver klistret undervejs så sæt den tilbage i køleskabet og arbejd videre med en af de kolde kugler. Figurene bliver ganske fine og smager rigtigt godt (jeg puttede forresten en tsk kardemomme i). Måske putter jeg chokoladeglasur på næste gang. Hold øje med kagerne mens de er i ovnen (ca 5 min ved 180) de må godt blive helt brune, men ikke sorte i kanten. Den sidste lille rest af dejen var svær at arbejde med - men så fandt jeg på at rulle den til en blyantstynd pølse og lægge dem som en slags vaniliekrans, som jeg lukkede med en smuttet mandel - meget dekorativt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne