Fynsk brunsviger
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Yogi Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Margarinen smeltes og kommes i en skål. Det lunkne vand tilsættes, og når blandingen har håndtemperatur tilsættes gæren. Mel og sukker blandes, og sigtes i dejen under omrøring. Ælt massen i ca. 5 minutter. Dejen hæver i ca. 10 minutter til 3-dobbelt størrelse. Fyldet: Margarine og brun farin smeltes sammen. Tilsæt siruppen. Lige før brug rystes mælken sammen med kagecremen, og røres i smørblandingen. Dejen trækkes ud i en bradepande 33x38 cm. beklædt med bagepapir. Fyldet hældes ovenpå og kagen sættes nederst i en forvarmet ovn ved 200 gr. hvor den bages i ca. 12 minutter. Tips: Når kagen tages ud af ovnen, bliver den ekstra god, hvis du taber den fra ½ meters højde ned på et varmebestandigt underlag. Det får kagen til at sætte sig. |
|
Opskriften er vist 255509 gange,
og udskrevet 3355 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (90 stemmer) |
|
Kommentarer tgad - 2023-05-19 18:34:24 EKSTRA TIP NÅR du taber den fra ½ meters højde ned på et varmebestandigt underlag SPRØJTER DER 200 GRADER VARM SUKKER OP I ANSIGTET PÅ DIG. anonym - 2022-10-16 14:21:43 opskriften til 12 pers. kan ikke engang dække en bradepande 33x38, men derimod en 30x20, så målestokkene er helt hen i vejret. anonym - 2022-09-16 18:06:09 Brunsvigeren er rigtig god, dog skal der ikke kagecreme i en ægte fynsk brunsviger, det er noget københavnerne har fundet på.. 👍😉 anonym - 2022-08-28 17:51:58 Elsker kagen og elsker din kommentar, Kimmie Ayoe Mikkelsen - 2022-05-29 16:23:53 Den bedste brunsviger til dato, og jeg har bagt mange. Kagecremen er en vigtig detalje, den gør fyldet ekstra lækkert og cremet 🤩 Kimmie - 2022-05-07 23:50:24 Altså. Hvorfor er der i virkeligheden ingen som kommenterer på “tab kagen”. Jeg har så mange spørgsmål anonym - 2021-10-17 14:34:29 Jeg brugte smør til kage og fyld, smed lidt mere mel i dejen (50 gr gær er nemlig en del), lod den hæve i skålen en halv time ind den kom på bagepladen. Så stod den yderligere 10 minutter efter jeg med våde fingre havde fordelt dejen (tænk foccachia). Husk at lave fordybninger med fingrene inden du smider fyldet på. Fordi den var hævet en del gav jeg den 25 minutter på 190. Perfekt ! A-Lo - 2021-02-23 17:43:18 Bedste brunsviger jeg nogensinde har bagt. Super svampet og lækker. Æltede den på maskine og lod den stå til hævning i skålen. Ingen problem at trække den ud på pladen med en dejskraber til hjælp. Ville til enhver tid bruge smør fremfor margarine , så smager den ekstra lækkert. Poul pedersen - 2020-12-25 07:33:35 Synes dejen mangler mel for er helt klistret og umulig at ælte Annika - 2020-07-13 20:31:55 Taber man den bare 1/2 meter ned på et bord Tina L. - 2020-06-23 14:01:11 Det er den allerbedste opskrift af dem alle. Klara 19 år - 2019-10-23 16:32:21 Jeg prøvede med smørbar(Naturli) og havredrik og det smagte SUPER godt og det er også meget bedre for naturen så synes helt klart at i skulle prøve det🤗 Lilian. - 2019-05-17 21:44:33 I min verden, skal der slet ikke krem i en brunsviger. - Det er for moderne til mig. Preben-Svend-Aage - 2017-03-26 17:25:37 Det der trick med lige at tabe en ½ meter er virkelig en smart idé - det giver virkelig lige det sidste! En super opskrift :P Maja - 2016-04-08 16:07:30 Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, dog har jeg kommet en lille smule mere mel i. Men synes godt nok den er meget flad da den kom ud af ovnen, også virker den meget rå i dejen uden at være det? pige 17år - 2015-01-24 09:55:43 Rigtig lækker brunsviger. Nem at lave og bliver snasket og god som bagerens :) Fynboen - 2014-12-24 16:14:40 Tak for en fantastisk opskrift! Den er intet mindre end PERFEKT! Endelig opskrift på en RIGTIG brunsviger. anonym - 2013-03-13 10:00:01 Intet mindre end perfekt brunsviger! Svampet og skøn snasket! Nam nam... Mikael (fynbo) - 2011-06-13 20:06:17 genial kage der har høstet stor anerkendelse blandt familie og venner og jeg har så hævetiden oppe på 30-40 minutter istedet for dine 10. Men top karakter herfra. Mads - 2011-03-08 15:21:51 Den smagte rigtig lækkert vil anbefale den til alle mine venner, mmmmhhhhhh mums |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne