2 store brød med tørret tomater og 3-korns blanding

2 store brød med tørret tomater og 3-korns blanding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

DiverseRet : Diverse - Diverse

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Helle Dourado

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
3 dl.mælk
3 dl.vand
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
1 dl.olie (gerne olivenolie)
75 g.hørfrø
75 g.solsikkekerner
75 g.sort eller hvid sesamfrø
2 spsk.hakket soltørret tomater
500 g.hvedemel
 
 Pensling:
1 æg
 
Opskrift:
Start med at blande hørfrø, solsikkefrø og sesamfrø i en skål. Hæld kogene vand over til det dækker. Lad stå til det næsten er koldt (ca. 3 timer).

Mælken varmes i en gryde. Vandet blandes i. Bland gær, salt og sukker sammen. Når gæren er smeltet skal der blandes olie, sesamfrø, hørfrø og solsikkefrø samt hakket soltørret tomater i. Rør det godt sammen. Put hvedemel i indtil dejen er lind. Stilles til hævning i 45 min. et varm sted eller indtil dobbelt størrelse.

Slå dejen ned og delt det i 2 dele. Dette formes til 2 brød. Snit brødene på tværs med et barberblad. Lad dejen hæve yderligere 30 min.

Pensel brødene og dem på 225 grader i 30-35 min. på nederste rille.

Når brødet er færdigt ligges det på en rist og hviler i 20 min. før det skæres.

Tips:

Når brødet er kølet af kan det pakkes ind i et viskestykke. Det holder det sprødt længere.





karakterer:
Opskriften er vist 9995 gange,
og udskrevet 265 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu