Hollandske vafler - Stroopwafel

Hollandske vafler - Stroopwafel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portioner 4 Portioner
Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessert vafler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
  Dej:
575 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
7 gram Tørgær 1 tsk. vejer 4 gram
1 spsk. vejer 12 gram

1 brev indeholder 12 gram
0.6 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
220 gram Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
200 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
70 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Dej:
I en stor skål blandes mel, smeltet smør, sukker, tørgær, mælk og æg sammen. Når dejen bliver for stiv at røre i vendes den ud på et meldrysset bord og æltes i hånden i et par minutter. Stilles til hævning i 45 minutter.

Fyld:
Opvarm sirup, farin, smør og kanel i en gryde ved middel varme. Røres godt sammen og sæt til side.

Forvarm vaffeljernet.
Ælt dejen kort og del dejen i 2 tommer kugler, eller en størrelse størrelse der passer til dit vaffeljern. Tryk kuglerne i det forvarmede jern og kog indtil jernet holder op med at afgive damp, eller til vaflerne er gyldenbrune.

Fjernes forsigtigt med en kniv eller spartel og del dem i 2 vandrette mens de stadig er varme. Vent ikke for længe, ellers går de i stykker.

Fordel fyld på indersiden og lægges sammen igen

Tips:

Hvis du ikke kan dele vaflerne, fordi de er for tynde, skal du bare lægge fyldes mellem 2 vafler.





karakterer:
Opskriften er vist 11412 gange,
og udskrevet 146 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 27526 (6554 kcal)
KJ pr. Portioner 6881 (1638 kcal)
Vægt ialt 1604 gram
Vægt pr. Portioner 401 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1715 KJ (408 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 17.4 gram
Kulhydrat 59.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-02-01 15:14:43
En stroopvaffel er en hollandsk kiks som består af to tynde, hårde, runde, ternede vafler med et lag sødt sirup imellem

  -   2023-01-28 17:04:49
Man skal bruge en udstikkker så snart vaflerne er taget af jernet, derved åbnes siderne og det er meget nemmere at dele vaflen i to halvdele.

  -   2022-06-30 14:20:24
Bagte dem på et jern til isvafler, klumper af knapt 50 gram i 8-10 minutter og fik 24 stykker. Dog tynde vafler som måtte lægges sammen 2 og 2 da de ikke kunne flækkes.