Hollandske vafler - Stroopwafel
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Dej:
I en stor skål blandes mel, smeltet smør, sukker, tørgær, mælk og æg sammen. Når dejen bliver for stiv at røre i vendes den ud på et meldrysset bord og æltes i hånden i et par minutter. Stilles til hævning i 45 minutter. Fyld: Opvarm sirup, farin, smør og kanel i en gryde ved middel varme. Røres godt sammen og sæt til side. Forvarm vaffeljernet. Ælt dejen kort og del dejen i 2 tommer kugler, eller en størrelse størrelse der passer til dit vaffeljern. Tryk kuglerne i det forvarmede jern og kog indtil jernet holder op med at afgive damp, eller til vaflerne er gyldenbrune. Fjernes forsigtigt med en kniv eller spartel og del dem i 2 vandrette mens de stadig er varme. Vent ikke for længe, ellers går de i stykker. Fordel fyld på indersiden og lægges sammen igen Tips: Hvis du ikke kan dele vaflerne, fordi de er for tynde, skal du bare lægge fyldes mellem 2 vafler. |
|
Opskriften er vist 10749 gange,
og udskrevet 137 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Peter - 2023-02-01 15:14:43 En stroopvaffel er en hollandsk kiks som består af to tynde, hårde, runde, ternede vafler med et lag sødt sirup imellem Lililau - 2023-01-28 17:04:49 Man skal bruge en udstikkker så snart vaflerne er taget af jernet, derved åbnes siderne og det er meget nemmere at dele vaflen i to halvdele. Per - 2022-06-30 14:20:24 Bagte dem på et jern til isvafler, klumper af knapt 50 gram i 8-10 minutter og fik 24 stykker. Dog tynde vafler som måtte lægges sammen 2 og 2 da de ikke kunne flækkes. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne