Sauce Mousseline

Sauce Mousseline, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Ægte saucer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Sauce Mousseline, billede 4 Sauce Mousseline, billede 1 Sauce Mousseline, billede 2 Sauce Mousseline, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smørret smeltes.

Æggeblommerne piskes sammen med citronsaft over vandbad, til det bliver tykt og cremet. Smørret piskes i lidt ad gangen. Saucen smages til med salt og peber.

Piskefløden piskes til flødeskum som vendes i saucen lige inden servering.

Mousseline sauce passer fint til sarte fiskeretter, souffleer samt til friske asparges.





karakterer:
Opskriften er vist 119245 gange,
og udskrevet 1805 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8294 (1974 kcal)
KJ pr. Pers. 2073 (493 kcal)
Vægt ialt 410 gram
Vægt pr. Pers. 102 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2023 KJ (481 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 52.5 gram
Kulhydrat 2.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-08-01 15:51:11
Jo det skal fløde og en lille sjat hvidvin

  -   2013-06-09 18:13:39
Brug 38 0/0 creme fraiche i stedet for piskefløde,

  -   2011-04-30 19:33:57
Det er netop flødeskummet der er karakteristisk for mousselinen.

  -   2011-03-29 16:12:10
der skal ikke fløde i