Vandbakkelser med kaffecreme
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Julie Indsendt : Red : |
|
|
I en tykbundet gryde kommes vand, smør og sukker. Dette koger op, gryden flyttes fra varmen og melet dryses i lidt efter lidt. Dejen røres sammen med en ske, gryden sættes over varmen igen, og her bager dejen sammen som til en "melbolledej." Lidt efter - kun 2 min.- tages gryden fra varmen. Afsvaler få minutter.
Hvorpå de hele æg piskes i, et ad gangen. Det er vigtigt, at det sidste æg hældes i meget langsomt, så dejen ikke bliver for tynd. Dejen skal være tung og må ikke løbe ned ad skeen, kun som tunke klatter. Dejen sættes med to teskeer på en smurt plade. Bager på nederste rille ved 225 grader ialt. 20-25 min.- måske den sidste del af tiden kun ved 200 grader. Tag en kage ud og se, om den falder sammen. Sker dette, skal kagerne bage lidt længere. Kagerne tages ud of afsvaler på en rist. Kaffecreme: I en tykbundet gryde piskes æggeblommer med sukker, mel og den kolde kaffe - måske skal der 1/2 dl mere kaffe i under kogningen. Det hele bringes i kog - pisk hele tiden, og bliver cremen for stiv, tilsættes lidt mere kaffe. Cremen afsvaler. Fløden piskes og plandes i. Toppen af vandbakkelserne klippes næsten af med en saks og fyldes med kaffecremen. Tips: Vandbakkelserne kan fryses med kaffecremen, men ikke med glasur, der vil springe af ved optøningen. GOD FORNØJELSE!! |
|
Opskriften er vist 14064 gange,
og udskrevet 314 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-03-21 21:13:10 Kaffecremen er vel som en kagecreme blot med kaffe? Mig - 2021-03-21 12:35:22 Opskriften er meget upræcis og forklare ikke hvad man prøver at opnå. Fx. I kaffecremen forklare den ikke hvor længe man skal piske, hvilken varme den skal være på eller hvor stiv den skal være laura - 2012-02-04 16:39:18 de hæver ikke prøv at putte bagepulver i. mhtider - 2010-04-18 12:02:12 Prøv og lave dem dagen før du skal bruge dem, så de får lov til at, sætte sig, så bliver de endnu lækre |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne