Amaretto Is/fromage på mandelbund
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Indsendt af : LT Indsendt : Red : |
|
|
Mandelbund:
Pisk æg og sukker luftigt i ca. 5 min. Vend forsigtigt de hakkede mandler i. Hæld massen i en springform (ø26 cm). Bages ved 160 grader í ca. 15-20 min. Is/fromage: Del æggene. Pisk hvider og flormelis stift. Og stil det herefter på køl. Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret til en stiv og luftig æggesnaps. Kog vandet med resten af sukkeret til en lage. Reduceres til det halve. Læg husblas i blød i koldt vand ca. 10 min. Hæld den kogende sukkerlage i æggesnapsen og pisk til den er næsten kold og sej i konsistensen. Kom flødeosten i en skål og pisk den godt sammen med amarettoen. Tilsæt til sidst piskefløden og pisk massen glat. Rør ostemassen i æggesnapsen. Tryk husblas fri for vand og smelt den i en gryde. Hæld hurtigt den smeltede husblas i ostecremen - under omrøring - så undgår du klumper. Fold de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i cremen. Hæld det hele i springformen med mandelbunden. Dæk formen til med frysefilm og sæt den i fryseren i ca. 4 timer. Anretning: Drysses med cacaopulver og pyntes med eksotiske frugter. Tips: I stedet for Amaretto kan man bruge Bailey. Det anbefales at bruge pasteuiserede æg til fromagen. |
|
Opskriften er vist 20901 gange,
og udskrevet 533 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Bent - 2009-06-19 21:11:07 Rigtig lækker dessert. Vil dog servere den med ananas i stedet for mango næste gang. Lotte - 2008-07-14 09:08:48 Brug bailey eller Dooley i stedet for Amaretto. Undlad at koge en sukkerlage, men pisk i stedet 6 pas. æggeblommer med 100 g sukker. Brug også 6 pas. æggehvider. Til mandelbunden smuttede jeg mandlerne, inden jeg hakkede dem. Desserten blev fantastisk med disse ændringer. Så 10:) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne