Rabarbersuppe varm eller kold
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rabarberstilkene vaskes, skæres i mindre stykker og koges i vandet sammen med revet citronskal og vanilje ca. 20 minutter til rabarberne er kogt ud. Saften sies fra gennem saftpose.
Saften sættes igen over varmen, smages til med sukker og tilsættes nonoxal, der neutraliserer den oxalsyre, som rabarberne indeholder. Der kan også tilsættes rød frugtfarve. Når suppen når kogepunktet, slukkes der for varmen og suppen jævnes med det udrørte kartoffelmel. Serveres varm med tvebakker, kammerjunkere eller små smørristede franskbrødsterninger. Serveres kold med vaniljeis eller isterninger. Tips: Vi har snydt og undladt nonoxal på billedet, det gør suppen grumset, og så længe du ikke spiser store mængder rabarber hver dag så er det ok. Rabarbersuppe egner sig ikke til at fryse, men kan holde længe i køleskab. Derimod er rabarber der er renset, skyllet og skåret i tern rigtig gode at fryse, så du kan lave rabarbersuppe hele vinteren. |
|
Opskriften er vist 46850 gange,
og udskrevet 621 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Peter - 2024-06-28 20:25:04 kold rabarbersuppe med is smager bare fantastisk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne