Rabarbersuppe (Kold)

Rabarbersuppe (Kold), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Frugtsupper

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rabarbersuppe (Kold), billede 4 Rabarbersuppe (Kold), billede 1 Rabarbersuppe (Kold), billede 2 Rabarbersuppe (Kold), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Rabarber, renset vægt
15 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
1.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 spsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
   
2 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rabarberstilkene vaskes, skæres i mindre stykker, den gule skal skæres tynd af med en kartoffelskræller. Rabarber, citronskal og vand koges ca. 20 minutter til rabarberne er kogt ud. Saften sies fra gennem saftpose.

Saften sættes igen over varmen med sukker, vanille, tages af vamen og tilsættes nonoxal, der neutraliserer den oxalsyre, som rabarberne indeholder.

Når suppen når kogepunktet, slukkes der for varmen og suppen jævnes med det udrørte kartoffelmel.

Serveres iskold med isterninger og en citronskive.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarbersuppe

karakterer:
Opskriften er vist 69564 gange,
og udskrevet 866 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3413 (812 kcal)
KJ pr. Pers. 853 (203 kcal)
Vægt ialt 2599 gram
Vægt pr. Pers. 649 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 131 KJ (31 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-23 11:50:18
den ser lækker ud

  -   2010-08-02 16:08:24
Kold rababersuppe er en dejlig måde at få brugt sine rabarber på og med en klat is ovenpå er det bare guf.

  -   2008-06-01 09:22:54
den smager som slik den er bare fantastisk

  -   2008-05-26 14:21:17
Kold rabarbersuppe...uhm...prøv med bananskiver og flødeskum i suppen, og undlade citron. Inger Fuglesang