Tunmousse a la pharao
Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse Indsendt af : pharao kok Indsendt : Red : |
|
|
Når du åbner dåserne hælder du det værste vand fra uden at presse alt ud. Hæld tunen ud i en skål og del det fint med en gaffel.
Derpå tilsættes citronsaft fra ca. en ½ citron eller lime. Du rører nu ca. 400 gram creme fraiche i, og tilsætter purløg, dild, samt maldon salt og friskkværnet peber eller citronpepper. Så pisker du fløden stiv ved siden af i en anden skål, herefter vender du fløden rundt i tun massen. Nu er blandingen næsten færdig. Du udbløder husblassen i koldt vand i et par minutter, hælder derpå vandet fra og knuger husblassen helt fri for vand, lægger det tilbage i en plastskål, som du varmer over vandbad ( gryde med svagt kogende vand ) så snart husblassen er opløst tager du skålen af, lad det stå et minuts tid og hæld det ned i laksemassen mens du roligt rører det grundigt rundt. Du smører en passende størrelse metalform med lidt olie eller smør og hælder derefter tun massen i. Så stiller du formen i køleskabet hvor det skal hvile i minimum 4 timer, gerne til dagen efter. Check massen efter 4 timer, skulle massen mod forventning, ikke stivne tilstrækkeligt kan du blande 2 – 4 blade husblas mere i uden problemer. Når du skal have moussen ud af formen, løsner du først lige kanterne med en skarp kniv, derpå slår du formen mod et skærebræt og vupti er din mousse klar til servering. Tips: Denne opskrift er baseret på at moussen kan skæres i stabile nogenlunde faste skiver, hvis du ønsker at servere moussen i kugler eller evt. sprøjte den op med tyl, Skal du blot udlade lidt af husblasen. tunmoussen kan pyntes med: Cherrytomater – kaviar – salatblade – klippet purløg og dild – asparges - citronbåde, citrontvisters: Og kan serveres med butterdejssnitter – smørristet hjertebrød – sandwichbrød eller flutes. |
|
Opskriften er vist 11442 gange,
og udskrevet 224 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne