Æble pandekager

Æble pandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pandekager - 8 stk.
2 æg
3 spsk.rørsukker
0.25 tsk.fint salt
1 dl.koldt vand
65 g.hvedemel
2 dl.mælk
 
 Karamel:
75 g.sukker
1 dl.vand
 
 Æbler med æblecidereddike:
3 Granny Smith æbler i små tern. (ca. 400 g)
25 g.smør
2 spsk.rørsukker
1 spsk.æblecidereddike
 
30 g.smør til bagning af pandekager
 
 Karamelflødeskum:
2 dl.piskefløde
 
1 spsk.rørsukker
 
 Grill: ca. 3 min.
 
Opskrift:
Pandekager:
Pisk æg, sukker og salt med koldt vand. Pisk melet i, til dejen er jævn. Rør mælken i og lad pandekagedejen hvile i ca. 20 min.

Karamel:
Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt vandet og rør roligt rundt, indtil karamellen er jævn. Lad den køle lidt af. Hvis der opstår klumper, så lad karamellen hvile uden at røre i den, så opløser de sig på et par minutter. Hæld karamellen i en skål og lad den køle af i køleskabet. Gør panden ren.

Æbler med æblecider-eddike:
Lad smørret blive gyldent i panden og steg æblerne ved kraftig varme i ca. 3 min. Drys dem med rørsukker og steg dem i ca. 1 min. eller til de er let gyldne. Tag æblerne af varmen og dryp dem med æblecider-eddike.

Pandekager:
Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande (ca. 14 cm i diameter). Fordel 1/2 dl dej i panden. Bag pandekagen ved jævn varme ca. 1 1/2 min. på hver side. Hold pandekagen varm under alufolie, mens resten af portionen bages. Fordel æblerne på pandekagerne, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad.

Karamelflødeskum:
Pisk fløden stiv og vend karamellen i flødeskummet med let hånd.

Ved serveringen:
Drys pandekagerne med rørsukker og grill dem øverst i ovnen. Hertil iskoldt karamelflødeskum





karakterer:
Opskriften er vist 10730 gange,
og udskrevet 142 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-17 15:25:10
Kan også anbefale Alletiders Æblesmør eller banan m. brunfarin som fyld.

  -   2011-11-20 19:47:06
Lyder rigtig lækkert - men bliver det ikke en meget tynd dej med så meget væske i?