Hyldeblomstkage

Hyldeblomstkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Hyldeblomstkage, billede 4 Hyldeblomstkage, billede 1 Hyldeblomstkage, billede 2 Hyldeblomstkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Skummetmælkspulver 1 tsk. 3 gram.
1 spsk. 9 gram.
1 dl. 60 gram.
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Hyldeblomstsaft konc 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
3 spsk. Hyldeblomstsaft konc 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
  hyldeblomster
   
Opskrift:
Pisk æg og sukker skummende. Bland mel, bagepulver og skummetmælkspulver og rør denne blanding i dejen skiftevis med hyldeblomstsaften. Rør det smeltede, afkølede fedtstof i dejen til sidst.

Fordel dejen i en bradepande ca 23x33 cm. beklædt med bagepapir.

Bag kagen med det samme i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Rør sigtet flormelis og hyldeblomstsaft sammen, bred glasuren over den kolde kage og pynt den med friske eller tørrede hyldebærblomster.





karakterer:
Opskriften er vist 50800 gange,
og udskrevet 1038 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16152 (3845 kcal)
KJ pr. Pers. 1346 (320 kcal)
Vægt ialt 1218 gram
Vægt pr. Pers. 101 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1326 KJ (315 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 57.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-06-16 08:27:27
Koncentreret hyldeblomstsaft. Er det den saft man selv laver, hvor der er en stor del sukker i? .

  -   2012-07-11 22:51:07
Det er ikke en opskrift der vil blive brugt igen og igen herhjemme - men det er en frisk og lidt anderledes kage, som jeg vil bestemt vil anbefale at man prøver at bage. Jeg brugte også pulverkaffefløde.

  -   2010-06-15 19:13:07
Til Camilla. Hyldeblomst konc. er en forkortelse for koncentrat, det vil sige ufortyndet hyldeblomst saft - altså ikke færdig drik :-)

  -   2010-06-14 21:26:01
Er der nogen der har smagt den? Og er den go?

  -   2010-03-30 19:38:20
Hyldeblomstsaft konc * - er det saft eller færdig drik?

  -   2009-07-07 11:08:12
Jeg har bare brugt pulverkaffefløde. Det kan købes alle steder. Det ændre selvfølgelig nok på kostcirklen. Men det er jo en kage.

  -   2009-07-07 10:59:33
Måske, men jeg ved ikke hvilken efekt det vil have på bagningen.

  -   2009-07-07 08:12:11
egentlig kan man vel også helt undvære mælkepulveret, så kan laktose-patienter også spise af kagen.

  -   2009-07-06 15:12:37
Jeg har købt skummetmælkspulver i superbest så så specielt er det jo heller ikke. Vi har brugt skummetmælkspulver for at kunne bruge mest muligt hyldeblomstsaft og stadig have noget mælkeprodukt i dejen.

  -   2009-07-06 09:35:44
Den vil jeg gerne prøve, men hvad kan jeg bruge i stedet for skummetmælkspulver? Det var da en speciel ingrediens.