Millionbøf med kartoffelmos
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 30 minutter Indsendt af : Schlosser Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pil løgene og hak dem groft. Brun dem i en gryde med lidt smør Tilsæt det hakkede oksekød og brun det sammen med løgene til det har fået farve.
Bouillon laves ved at opløse en oksekøds bouillon terning i 4 dl. Vand. Når denne er opløst tilsættes den færdige bouillon i gryden og gryden bringes i kog i 5 – 10 minutter Retten jævnes med lidt koldt vand der er rystet sammen med 2 spk. Mel og det røres i sovsen. Lad sovsen koge i 5 minutter til den harv fået lidt tykkelse. Smag sovsen til med salt og peber til den har den rette smag. Andre krydderier kan også tilføjes alt efter ønsker. Tilsæt kulør efter behag, jeg mener en millionbøf skal være kul sort mens andre mener den skal være lettere brun. Sovsen serveres til kartoffelmos, kartofler eller pasta. |
Opskriften på lækker millionbøf med kartoffelmosHer finder du nok verdens bedste millionbøf opskrift. Opskriften på den gammeldags millionbøf er nem og simpel at lave. Det er en velsmagende ret til hverdagens aftensmad eller familiebesøg. Det er en klassisk dansk opskrift, man ikke går galt i byen med.Millionbøf opskriftDen traditionelle danske ret “millionbøf med kartoffelmos” er en klassiker i det danske køkken. Det er en rund og smagfuld ret, som med fordel kan serveres året rundt.Opskriften på en gammeldags millionbøf med kartoffelmos begynder med en skøn millionbøf. Opskriften på millionbøf kan varierer meget, følger du denne opskrift, er du sikker på at ramme den smag du kender, præcis som når mor plejede at lave den. Du skal bruge 9 ingredienser til denne millionbøf, heriblandt hakket oksekød, løg, smør og diverse smagsgivere. Med denne opskrift på en nem millionbøf kommer du med få ingredienserne hurtigt og nemt i mål med en lækkert måltid mad. Gammeldags millionbøf med kartoffelmosEn god millionbøf fungerer i vores optik perfekt i synergi med kartoffelmos. Anvender du denne opskrift på kartoffelmos med millionbøf, anbefaler vi derfor, at du serverer kartoffelmos eller kogte kartofler, for at ramme smagen af gammeldags kartoffelmos og millionbøf.Der findes et væld af opskrifter på kartoffelmos. Du kan med fordel gå på opdagelse i Alletiders Kogebog for at finde den rette til dine smagspræferencer. FAQHvordan laver man millionbøf?Du laver millionbøf ved at pille løg og hak dem groft. Brun dem af i en gryde med lidt smør. Tilsæt derefter hakket oksekød og brun det sammen med løgene. Tilsæt din bouillon i gryden og bring det i kog i 5 – 10 minutter. Retten skal jævnes med lidt koldt vand, der er rystet sammen med 2 spk. Mel. Dette røres ud i sovsen. Lad sovsen koge i 5 minutter til den har fået lidt tykkelse. Smag sovsen til med salt og peber. Andre krydderier kan også tilføjes efter ønsker. Slutteligt tilsætter du din kulør og så er der serveret. |
Opskriften er vist 2125919 gange,
og udskrevet 19261 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (785 stemmer) |
|
Kommentarer Christine - 2023-08-26 16:23:01 Nem og lækker opskrift max - 2022-09-16 15:59:41 Fin opskrift. Mere eller mindre sovs er en smagssag, mere sovs gør den lettere på pengepungen. Sådan noget som fint hakkede rodfrugter kan gi mere fylde altså når nu vi skal spare. Hvem kan ikke li' laurbærblade i en brun sovs Erik - 2022-08-18 13:14:01 Selvfølgelig både bouillon og laurbærblade - og så lige et skvat engelsk sovs, så sidder den lige i øjet Billy Thorsen - 2022-07-07 08:25:14 Bouillon i maden betyder at smagen af bouillon bryder gennem mange retter, derfor skal dette ikke tilsættes... Tag væsken fra gryden, lav en opbagt sauce, så smager det af det det skal, nemlig millionbøf... Sorry. anonym - 2021-12-18 21:21:49 Der mangler bare lige laurbærblade - så er den helt rigtig. morten - 2021-12-08 16:09:02 syntes den mangler noget måske for lidt ketchup CK. - 2021-10-28 11:44:16 Virkelig en dejlig velsmagende og samtidig nem ret.-Nøjagtig som jeg husker det, fra min barndom. -Må indrømme jeg var fristet til, at tilføje både champignons, cocktail pølser og lidt tomat, meeen er nu glad for,jeg gik med den originale opskrift. Både mand og børn, roste maden :) Cula - 2021-07-23 20:02:59 Meget enkelt og nem. Kan godt lide at tilføje bacon og cocktailpølser der steges sammen med løgene, den kan også godt tåle fløde. Det bliver den kun bedre af. Og Vera, hvorfor ikke give inspiration til at forbedre? alting behøver ikke at være så firkantet. Robert B - 2021-04-05 11:53:02 Super. Let at lave. Sikring - 2021-02-22 11:29:39 Nem og enkelt, glæder mig til at trylle i køkkenet for min kone i aften. Vera - 2021-02-15 03:14:53 Forstår ikke hvorfor mange altid har forslag på hvad man ellers kan tilsætte eller ændre. Så bliver det jo en anden opskrift en den der er lavet. Dem der har disse kommentarer kan da selv sende deres opskrift ind og så kalde den noget andet. John - 2021-01-23 13:46:16 Brian. Tomatkoncentrat, ketchup og andre tomatprodukter har INTET at gøre i en millionbøf. Så er det nemlig ikke længere millionbøf men kødsovs. Millionbøf laves af de samme råvarer som hakkebøf: hakket okse, løg, kraftig bouillon, piskefløde, salt og peber samt, naturligvis kulør. Brian - 2021-01-03 18:22:19 Jeg tilsætter 1 tsk paprika, 70 gr koncentreret tomat og lader det simre med 2 stk laurbærblade. Jeg serverer økologisk spaghetti til. Dennis - 2021-01-03 14:28:04 Den smager super godt. Jeg laver kartoffel-gullerodsmos til, for at få lidt sundt i børnene 👍 Charlie - 2020-12-25 21:50:20 Kedelig og meget gammeldags i smagen... men hver sin smag. Louise - 2020-12-06 16:26:06 Det smager også mega godt, hvis man tilføjer en smule ketchup! :) MadGladKok - 2020-09-26 15:01:58 Super lækker. Jeg tilsætter gerne lidt engelsk sovs, det er prikken over i’et :-D legarth - 2020-05-20 17:27:16 når min mor lavede denne ret, kom hun en sjat eddike og lidt sukker i efter bruningen af kødet og lod det stå og simre et par minutter før hun jævnede. Lyder måske underligt, men det smager vildt godt. anonym - 2020-03-21 07:31:45 Nogen der har prøvet med rødløg i stedet for alm løg Luna - 2020-02-20 14:22:23 Verdens bedste!!! lige som min mor også lavede den Kim Frandsen - 2020-01-11 05:10:41 Jeg siger bare hold nu kæft... Jeg havde millionbøf i hele hovedet, den smager godt.. Som i rigtig godt Anne Mette - 2019-08-12 14:12:38 Den er altså virkelig god. Både mine forældre og venner er ret vilde med den. Chang - 2019-07-23 19:32:33 Det er rigtig millionbøf og ikke pastasovs. Den bliver bedre når man kommer laurbærblade i. Det smager som i gamle dage da mor lavede det. Kaya - 2019-06-09 19:38:37 Det her er den ENESTE opskrift jeg bruger, når jeg laver millionbøf. Den smager super godt. Liv Çhristensen - 2019-04-03 14:45:23 Der mangler da ét par Lauerbær blade,det var da dem der løfted på smagen. IngeHH - 2019-01-17 12:05:34 Ja, man kan komme gulerødder, peberfrugter, porrer og alt mulig andet i retten. Så er det bare ikke millionbøf mere, men noget andet. Personligt serverer jeg millionbøf med brunede kartofler. Morten A - 2018-12-07 17:54:01 Det er bare klassikeren og perfekt. Som min gamle far kaldte det, "væltet lolkum"... HAHA g.v.h. - 2018-09-30 07:58:15 hvor mange gram skruer per person John - 2018-09-19 21:29:09 Tomatkoncentrat og hvidløg? Så er det en kødsovs, IKKE millionbøf! Jumboløg - 2018-08-30 23:39:12 Hold kæft du har nogle store løg! Bn - 2018-06-20 17:59:22 Kom 2 spsk. let-brunet tomat-koncentrat i. Og så ser jeg ikke ordet 'hvidløg' nævnt. Dét er en fejl :p Jørgen H. - 2018-04-09 13:41:28 Helt enig, det er som vor Mor/Far lavede det :-) Men helt bestemt Laubærblade og så stå og småsimre i god tid. Jan - 2018-01-15 12:48:37 Laver kun denne millionbøf...den er bare den bedste...mums.... anonym - 2017-12-15 16:03:45 Hel enig med nedenstående. Tilsæt laurbærblade og lad den simre i timevis :) Eik - 2017-10-01 18:48:41 Super nem og velsmagende. Laver den med spagetti og kartofler til. Næste dag er der brasede kartofler på bunden af tallerknen ovenpå spagetti til slut millionbøf. 5 herfra Karsten R. - 2017-09-18 20:05:36 Som i gamle dage- Sådan skal millionbøf smage. Maja - 2017-09-14 20:49:24 Tilsatte 1/4 dl madlavningsfløde. Mums det var lækkert Hans, Glutenfri - 2017-08-29 08:59:56 Dejlig ærkedansk middag som i barndommen. To store forandringer denne gang; 1: brukte rensdyrfars. Virkelig vilt-dejlig. 2: glutenfri udgave med Maizena denne gang, vil prøve med glutenfri mel næste gang, selvom Maizena funger udmærket. Tilsatte meget tynne skiver ny-gulerødder de siste 5 minutter / al dente. La det simre i god tid - 1 til 11/2 time. Super drøj middag for små penge. lotte - 2017-08-17 12:55:08 super opskrift , men når man bruger mel til jævning skal den mindst små snurre i 15-20 min så der ikke er mel smag i retten . jeg lader den selv koge ind så det passer , syntes det giver en mere intens smag René - 2017-05-10 17:18:37 Denne millionbøf smager fantastisk, og så vil mine børn også spise den modsat hvis jeg laver kødsovs med champignon og pølser👍👍 anonym - 2017-01-14 17:08:53 En milionbøf skal stå og simre mindst halvanden time,og så skal man altid huske laurbærblade Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne