Kylling med rygeost og dampede grønsager

Kylling med rygeost og dampede grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kylling med rygeost og dampede grønsager, billede 4 Kylling med rygeost og dampede grønsager, billede 1 Kylling med rygeost og dampede grønsager, billede 2 Kylling med rygeost og dampede grønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
100 gram Rygeost. 5+
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.75 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Dampede grønsager:
400 gram Gulerødder nye med top
300 gram Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
500 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
1000 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Estragon, frisk
   
1000 gram Kartofler, nye
   
Opskrift:
Gnid kyllingen indvendigt med salt.

Bland rygeosten med hakket persille, fintsnittet purløg, salt og peber. Løsn forsigtigt skindet fra brystet ved at føre en finger forsigtigt rundt mellem skind og kød, dette gøres fra halsen og indefter. Fyld rygeostblandingen i en sprøjtepose og sprøjt blandingen ind mellem skind og kød, tryk forsigtigt blandingen rundt i et jævnt lag.

Fyld persillestilke og indmad ind i kyllingen og læg den i et ovnfast fad med brystet opad.

Steg kyllingen 1 time ved 200 grader C i almindelig ovn, eller 170 grader C i varmluftsovn.

Dampede grønsager:
Skær gulerødderne i lange skrå stykker. Forårsløg og asparges skæres i ca. 5 cm stykker på skrå. Spidskålen skæres i kvarte.

Læg gulerødderne i en sauterpande eller en stor gryde. Fordel smør over og drys med estragon og 1 tsk. salt. Hæld 1 dl. vand ved og læg tætssluttende lå på. Sæt panden over stærk varme i 3 minutter.

Tilsæt løg, asparges og spidskål og damp yderligere 5 minutter. Pas på at ikke al væde damper af, da tilsættes ekstra væde.

Serveres med nye kartofler.

Tips:

Brug allerhelst en stor kylling på 1600 gram eller mere





karakterer:
Opskriften er vist 49789 gange,
og udskrevet 6188 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12304 (2929 kcal)
KJ pr. Pers. 3076 (732 kcal)
Vægt ialt 4735 gram
Vægt pr. Pers. 1183 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 259 KJ (61 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 6.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-06-13 11:58:13
Bornholmerhane er ikke en kylling.