Kylling med rygeost og dampede grønsager
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid kyllingen indvendigt med salt.
Bland rygeosten med hakket persille, fintsnittet purløg, salt og peber. Løsn forsigtigt skindet fra brystet ved at føre en finger forsigtigt rundt mellem skind og kød, dette gøres fra halsen og indefter. Fyld rygeostblandingen i en sprøjtepose og sprøjt blandingen ind mellem skind og kød, tryk forsigtigt blandingen rundt i et jævnt lag. Fyld persillestilke og indmad ind i kyllingen og læg den i et ovnfast fad med brystet opad. Steg kyllingen 1 time ved 200 grader C i almindelig ovn, eller 170 grader C i varmluftsovn. Dampede grønsager: Skær gulerødderne i lange skrå stykker. Forårsløg og asparges skæres i ca. 5 cm stykker på skrå. Spidskålen skæres i kvarte. Læg gulerødderne i en sauterpande eller en stor gryde. Fordel smør over og drys med estragon og 1 tsk. salt. Hæld 1 dl. vand ved og læg tætssluttende lå på. Sæt panden over stærk varme i 3 minutter. Tilsæt løg, asparges og spidskål og damp yderligere 5 minutter. Pas på at ikke al væde damper af, da tilsættes ekstra væde. Serveres med nye kartofler. Tips: Brug allerhelst en stor kylling på 1600 gram eller mere |
|
Opskriften er vist 49824 gange,
og udskrevet 6216 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Inger Jespersen - 2015-06-13 11:58:13 Bornholmerhane er ikke en kylling. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne