Chokoladedessert (Marquise au chocolat)
Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade Oprindelsesland : Finland Indsendt : |
|
|
Chokoladecreme:
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem over vandbad ved ret svag varme. Pisk æggene sammen over vandbad og pisk indtil æggemassen begynder at tykne. Tag skålen fra vandbadet og pisk af og til i massen mens den køler af. Bland den kolde æggemasse med den smeltede chokolade og rom eller madeira. Pisk fløden stiv. Bland den med chokolademassen. Beklæd en lille aflang bageform med plastfilm. Fold plastfilmen over cremen. Stil cremen i køleskab i mindst 12 timer, gerne natten over. Vanillesovs: Varm mælken i en gryde, den må ikke koge. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Hæld det i den varme mælk. Pisk kraftigt indtil sovsen begynder at tykne. Tag sovsen af varmen og lad den afkøle. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud og rør dem i sovsen. Lad sovsen blive helt kold i køleskab, ca. 1 time. Pærer: Kog en lage af vand og sukker. Skær citronen i skiver og kog dem i lagen. Skræl og halver pærerne. Fjern kernehus. Læg pærerne i sukkerlagen og lad dem mørne for svag varme i ca. 8 minutter. Tag gryden fra varmen og lad pærerne afkøle i lagen. Servering: Anret desserten portionsvis. Hvis vanillesovsen er for tyk, kan der irøres 3 spsk. letpisket fløde. Fordel lidt sovs på hver tallerken. Tag chokoladecremen ud af formen og skær den i 1 cm. tykke skiver. Læg 2 skiver på hver tallerken. Lad pærerne dryppe af og læg en halv pære ved hver portion. Pynt med frisk mynteblade og server straks. |
|
Opskriften er vist 15001 gange,
og udskrevet 216 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne