Kalkun med Ris og Champignonflødesovs

Kalkun med Ris og Champignonflødesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Gravengaard

Indsendt :      Red :
Kalkun med Ris og Champignonflødesovs, billede 4 Kalkun med Ris og Champignonflødesovs, billede 1 Kalkun med Ris og Champignonflødesovs, billede 2 Kalkun med Ris og Champignonflødesovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Kalkunbryst
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 glas Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Brun kalkun brystet i smørret med salt og peber, fint og gylden. læg det i et fad og sæt det i en forvarmet ovn på 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Imens steger du champignonerne med salt og peber, og smider dem ind til kalkunen i yderligere 5 minutter.

Derefter hælder du føden i fadet og giver det hele 10 minutter mere, smag sovsen til med salt og peber hvis nødvendigt.

Og alt imens har du selvfølgelig kogt risene.

Tips:

Man kan riste et par skiver brød til, jeg fortrækker et par flutes gerne med smør fx kryddersmør el. hvidløgssmør.





karakterer:
Opskriften er vist 26751 gange,
og udskrevet 434 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15546 (3701 kcal)
KJ pr. Pers. 3886 (925 kcal)
Vægt ialt 2320 gram
Vægt pr. Pers. 580 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 670 KJ (159 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 9.0 gram
Kulhydrat 11.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-10-22 10:29:38
Jeg laver det med friske champignon og bacon og cocktailpølser, og så paprika, det smager også rigtigt godt.