Varm kartoffelsalat
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : karinaFyn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smør kommes i tykbundet gryde/ stegegryde, løg skrælles og skives/ternes og kommes i lad simre i ca. 10 minutter (må ikke blive brune). Eddike, sukker og vand kommes i og koges op.
De kogte kolde kartofler skæres i tern/ grov stykker. kom i og skru ned og lad det simre 10 minutter. Hvis konsistens er for tynd kom en sjat piskefløde i, smag til med salt og peber. Tips: Smager bare godt til en potion pølser både de kogte og stegte pølser. Kan også serveres med frikadeller. |
Varm kartoffelsalat - en rigtig efterårs- og vinter-klassikerOm sommeren er det den kolde kartoffelsalat, som vinder frem på de danske aftenmenuer, men når det køligere vejr begynder at melde sin ankomst, erstattes denne oftest af den varme kartoffelsalat. Her serveres den til alt fra en god, glaseret skinke eller hamburgerryg, gammeldags frikadeller eller lækre pølser. Men, hvor kommer denne klassiske efterårssalat egentlig fra?Fra de spanske opdagelsesrejsende og ind i TysklandDen varme kartoffelsalaten er på engelsk kendt som “tysk kartoffelsalat”, da denne (side)ret menes at have sin oprindelse i Tyskland, hvorfra den skulle have spredt sig til resten af Europa og senere til europæiske kolonier i blandt USA. Den varme kartoffelsalat blev ifølge andre udsagn dog først introduceret til Europa, da spanske opdagelsesrejsende opdagede “den nye verden”. De kogte kartoflerne i vin eller i en blanding af eddike og krydderier, hvorefter man i Tyskland tilføjede både sukker, bacon og løg i tern. I den danske udgave er baconen dog taget ud, og fløde og smør er blevet tilføjet i stedet.FAQ:kan varm kartoffelsalat fryses?Du kan sagtens fryse den varme kartoffelsalat, når den er blevet kold igen. Ønsker du at spise den kold efterfølgende, så tø den langsomt op, således bakterier ikke får gode vækstbetingelser. |
Opskriften er vist 1096208 gange,
og udskrevet 22211 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (427 stemmer) |
|
Kommentarer Elian - 2023-11-09 07:57:27 Efter min smag, så er 1,5dl eddike lige i overkanten, men en super god opskrift. Rene Durin - 2023-04-20 22:48:24 Måske bare fordi jeg ikke spiser så meget løg, med over ½ Kg løg til "kun" 1 Kg kartofler lyder som en fejl - Men man kan jo justerer som andre osse forslår - Jeg søger dog den opskrift jeg fik hjemme i 80'erne og denne er den tredje og mest lovende jeg har fundet pt. på nettet mht. den "Gamle" version fra jeg var barn... anonym - 2023-01-13 13:33:37 SUPER opskrift... Jan Guldbæk Ditlevsen - 2022-01-31 19:38:15 Der skal alt for meget sukker i iflg opskriften. (150g) Nøjes med 70 g. det er rigeligt - og brug kun den halve mængde løg. Merethe Bøtker - 2021-12-18 18:26:22 ALT for meget sukker, 50 g er rigeligt! Det smagte mere af brune kartofler end kartoffelsalat - øv….. Maibritt - 2021-10-15 06:52:03 Når alle mænnerne kommer til pølsegilde kommer jeg en masse stegte bacontern i. Det kan de god lide anonym - 2021-09-27 16:31:46 smager godt , måtte bare lige tilsætte piskefløde da jeg syntes den blev lidt for tynd Kirsten Lorentzen - 2021-09-26 18:22:35 Smager super godt, ligesom i gamle dage. Yvonne - 2021-08-17 17:15:17 Super god opskrift Kurt - 2021-06-30 09:38:31 Perfekt opskrift-undlader dog helt sukker, som er ganske unødvendigt Rud Andreas - 2021-05-10 15:42:06 Super god , med et tilpas bid . anonym - 2021-05-10 15:37:56 super god , som så meget andet , tilpas den efter egne smagsløg . Obiwan - 2021-03-05 11:20:21 Det er sådan den skal laves og man kan jo altid justere mængden af både sukker og eddike efter smag og behag. Det er omkring 45 år siden min far lærte mig at lave denne skønne ret. Vi bruger dog også en klat sennep som smagsgiver. anonym - 2021-02-21 16:15:46 Den er da rigtig god :D Joan - 2021-02-04 18:21:34 Opskriften indeholder al for meget sukker og for stor en portion løg. Solrød strand - 2020-12-29 20:22:22 Jeg vil sige at den er lige som jeg husker den, super god😃 Dem der mener der er for meget sukker eller andre ting, ville det måske lige som alt andet mad at smage til undervejs, så den til sidst har den smag du mener den skal have. Dorte Palle - 2020-12-10 08:01:34 En kommentar til alle de kloge Åger. Fordelen ved madopskrifter er, at de er vejledende. Modsat bageopskrifter, som skal følges slavisk. Maria - 2020-11-16 15:08:36 Det med folk skriver at der er for meget eller for lidt sukker i - bare følg opskriften, den er perfekt som den er. Lige dele af sukker og eddike skaber netop balancen. Hilsen ernæringsassistenten Michael. - 2020-10-13 22:26:17 Jeg lærte at lave denne ret af min farmor i Rønne, da jeg var 15 og det er nu 48 år siden. En sjat fra flasken og drys lidt fra posen, venter lidt og smag til. Ingen videnskab. Dorthe Jensen - 2020-10-12 17:24:21 God og nem opskrift,smager som i gamle dage Britta - 2020-07-05 18:18:33 Lidt for sød, men smagte rigtig godt med lidt ekstra eddike, en tsk sennep og lidt ekstra piskefløde. Kurt’s køkken - 2020-06-03 17:12:16 Den er rigtig god. Ligesom mormor og mor lavede den. frøken jensen - 2020-05-29 16:02:31 Smager bare godt, har altid spist varm kartoffelsalat med røde pølser Marianne Graf - 2020-01-30 20:56:17 Brug Max 100 gram sukker, da den er alt for sød, tilsæt en smule sennep, ellers fin anonym - 2019-11-01 16:16:45 Alt for meget sukker !! - det er jo ikke dessert!! Zuz - 2019-09-22 16:38:53 Hvis i skal jævne kartoffelsalaten så brug købt kartoffelmos pulver, det er super godt👍 Margrethe - 2019-03-11 10:06:26 Alt for meget sukker . PH - 2018-10-23 12:00:17 Lidt mindre edikke, lidt chicken stock i stedet Birte - 2018-02-25 16:03:54 Jeg bruger samme opskrift, dog kommer jeg en skefuld sennep i. Herligt. Lone Højgaard - 2018-01-20 18:33:29 Hvis man bruger 150 gram sukker , bliver de så søde , at de næste er uspiselige Pia - 2017-07-23 18:36:18 Helt som jeg husker den fra min barndom, jeg jævner den med lidt mazena Tor - 2017-04-19 23:11:06 Jeg gør det således når jeg laver den. Koger kartoflerne uden salt Lader dem køle af. Når jeg laver lagen undlader jeg fløden. Løg svitses og der bruger jeg gryden fra kartoflerne. Kommer smør i gryden De må ikke få farve men de skal blot være bløde tager cirka 10 minutter. Når løgene er klare tilsættes vand og eddike. Jeg tager et glas og kommer lidt under en halv del eddike i og er halvt glas vand i gryden. Når det koger tilsættes sukker og smages til under vejs. Kartoflerne skæres i skiver og kommer i gryden. Lad det stå med låg i cirka 10 minutter uden det koger. Husk at vende det hele rundt i gryden så løgene bliver blandet med kartoflerne. Det overskydende lage hældes ud ligesom når du hælder vandet fra kartoflerne. Jeg lader altid den sidste del af lagen blive i bunden af gryden men det kan man selv vurdere hvor meget man vil lade tilbage. Jeg hælder gerne det meste fra så det ikke sejler rundt på tallerkenen når man øser op. Konen mener at den smager præcis som da hendes mor lavede den da hun var barn Mrs Dandanell - 2017-04-09 14:22:22 Den er super god især når ens mand er en sukker gris 😊 Lis - 2017-03-01 19:57:27 Rigtig god opskrift.Smager godt med lidt piskefløde måske lidt mindre sukker vil helt sikkert bruge opskriften igen. M - 2017-01-09 19:42:33 Kan kun give Michael og de andre ret som pointere, at retten indholder for meget sukker / eddike ! anonym - 2016-12-16 18:39:44 Rigtig god opskrift, smagte dejligt, mindes min barndom :-) ♡ anonym - 2016-10-26 18:19:36 Smager supergodt. Ole - 2016-04-17 21:40:41 Reducer eddike og vand til hver 1dl.. Michael - 2016-04-04 08:23:16 Skær 30% af sukker og eddike, så er den super. Palle - 2016-01-04 12:21:13 Brug hvidvins- eller æblecider eddike, ikke så "hård" i smagen som lagereddike Merete - 2014-10-12 19:18:39 Sukker kan uden vindere halveret ! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne