Mettes nemme boller
Hovedingrediens : Mel - Sigtemel Indsendt af : Dorthe Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel og salt. Dejen røres sammen, overdækkes med film og sættes i køleskabet mellem 6 og 12 timer, alt efter hvad der passer ind i programmet (jeg plejer at lave dejen om aftenen og lade den stå natten over).
Dejen skal ikke slås ned, men deles i 18-24 stykker og bages 8 minutter ved 225-250 grader og herefter ca. 8-10 minutter ved 200 grader. Bollerne afkøles på en bagerist. Tips: Man kan sagtens bruge 1350 g sigtemel (for en mindre grov udgave), eller bruge hvedemel eller andre meltyper – Jeg plejer at lave dem med en blanding af sigtemel og speltmel. Hvis bollerne skal være meget grove kan en del af væsken evt. udskiftes med yoghurt. Dejen kan også bruges til franskbrød. Jeg lavede 12 boller og brugte resten af dejen til et brød, som jeg lod stå 10 min. ekstra i ovnen efter jeg havde taget bollerne ud - super lækker |
|
Opskriften er vist 10533 gange,
og udskrevet 136 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.6 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne