Spegepølse
Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød Indsendt af : Guhansen Indsendt : |
|
|
Ælt massen godt og tilsæt Spækket som er skåret i meget små tern Hele æltningen skal vare ca ½ - 1 time
Derefter fyldes den i natur eller kunst tarme og stoppes rigtig godt. Skal derefter lægges i saltlage i 3 - 4 døgn Salt lagen. 5 l. vand 1½ kg. Groft salt 250 gram sukker 25 gram nitrit salt. Tips: Hænges derefter til afdrypning i 1 døgn. Derefter skal de ryges i 4 døgn ved max 20-25 grader Rygningen foregår i 10-12 timer pr. døgn |
|
Opskriften er vist 14819 gange,
og udskrevet 343 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.1 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Anders - 2013-07-24 13:03:49 røgningen er helt forkert... man skal kun ryge det to gange 12-14 timer ik 4 gange 12 som der står. sålænge man bare bruger fint sav smuld... Henrik - 2013-03-13 09:09:17 De er rigtig gode, jeg har dog tilføjet en lille smule salvie så pølsen virkelig ændrer karakter.Men ellers er forholdet i blandingen perfekt. sandra - 2013-01-29 16:53:37 problemet ved en røgning skulle være at det er i de færreste der sidder inde med en røge ovn.. men det er en god simpel opskrift.. :) jeg håber jeg kan prøve den en dag! kenneth - 2009-08-26 10:39:07 endelig en opskrift man kan bruge til noget tak for det. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne