Fløjlsblød Græskarsuppe
Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar Indsendt af : Ulrik Kjerulff Indsendt : Red : |
|
|
Grøntsager skylles og skæres groft ud. Svits dem let i en stor gryde og hæld vand til det dækker.
Lad det hele simre i ca. en time Bag i mellemtiden græskarret i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Del græskarret og tag kernene ud med en spiseske. Skræl forsigtig skalln af køddet eller skrab det ud med en ske, konsistensen skal gerne være meget blød. Si grøntsgerne fra fonden, lad nogle blive tilbage hvis du ønsker en lidt tykkere suppe. Kom fond og græskarkød i en blender og blend til alle klumper er væk. Kog det forsigtigt op og tilsæt fløde efter eget ønske. Smag til med salt og peber. Tips: Suppen er relativ sød i smagen pga græskarret, man kan evt smage til med oksebouillon for at få en mere kraftig smag. Suppen kan også justeres med cognac eller hvidvin - alt efter hvilken smag man ønsker. Server gerne med bød og måske et strejf af trøffelolie. |
|
Opskriften er vist 17045 gange,
og udskrevet 429 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (7 stemmer) |
|
Kommentarer gudrun - 2008-10-26 11:41:03 Kog et kraftben med, eller kog det først. Det giver en dejlig fyldig smag til suppen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne