Fastelavnsboller med fyld

Fastelavnsboller med fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : natasha

Indsendt :      Red :
Fastelavnsboller med fyld, billede 4 Fastelavnsboller med fyld, billede 1 Fastelavnsboller med fyld, billede 2 Fastelavnsboller med fyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
35 gram Gær, frisk
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Fyld (kagecreme)
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Pensling:
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Fastelavnsbollerne:
Margarine hakkes i melet, krydderier og æg tilsættes.

Gær udrørt i mælk tilsættes
Alt æltes godt sammen, rulles ud i 1 cm's tykkelse.

Dejpladen skæres ud i 12 firkanter, en klat fyld lægges på hver.
Hjørnerne bøjes ind over fyldet og samles på en plade ( bagepapir)med samlingerne på bollerne nedad.
Hæver i ca 30 min et lunt sted tildækket.

Pensl dem med æg og sæt dem midt i ovnen på 250 grader C. alm. ovn i 12 min
drys med flormelis og afkøl på rist.

Kagecreme:
pisk æg, sukker, maizena sammen i kold gryde, tilsæt mælken.
Bring i kog, pisk hele tiden, og kog igennem et par min.
pisk af og til under afkølingen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 26877 gange,
og udskrevet 480 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10455 (2489 kcal)
KJ pr. stk. 871 (207 kcal)
Vægt ialt 938 gram
Vægt pr. stk. 78 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1114 KJ (265 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 13.9 gram
Kulhydrat 29.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-02-16 17:59:51
Har også bagt dem, og de er lækre. Lod dejen forhæve tildækket ca. 1 time, så er den lettere at arbejde med, og cremen er blevet kold. - Brugte 100 gr blød smør og 250 gr hvedemel + lidt til udrulningen. Rynkede ‘dejposerne’ omkring cremen og klemte sammen. Ingen lækager.

  -   2012-02-24 18:28:56
Super lækker opskrift! Kan snildt bruges når børnbørnene kommer på visit! Ungerne er jo vilde med det stads ;-) Kan kun give gode anmeldelser herfra, så bare kom igang med bagningen! Kærlig hilsen Iben Nielsby Christensen (mormor til 4 på 1, 2, 1/2 og 4 - ungerne hedder Bertha, Alfred, Salle og Rikke :) ) God dag alle andre tanter!