Indbagt påskeskinke

Indbagt påskeskinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Hel Skinke

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Indbagt påskeskinke, billede 4 Indbagt påskeskinke, billede 1 Indbagt påskeskinke, billede 2 Indbagt påskeskinke, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 lillekogt skinke
 
250 g.flødeost med hvidløg
1 spsk.dijonsennep
3-5 spsk.finthakkede krydderurter, f.eks. karse, purløg, estragon og persille
 
1 rulleoptøet, udrullet butterdejsplader
1 æg
 
 Flødestuvet champignoner
500 g.champignoner
 smør
2.5 dl.fløde
 salt
 peber
 melbolle
 
Opskrift:
Skær 3 dybe lommer i skinken.

Rør hvidløgsosten med sennep og krydderurter og fyld det i lommerne. Fordel resten af ostefyldet over skinken og fold de udrullede butterdejsplader omkring med sammenføjningerne nedad. Skær evt. resterende dej i strimler, der klæbes fast ovenpå skinken med sammenpisket æg.

Sæt skinken i en 175 grader C. alm. ovn, til dejen er smuk gylden og gennembagt, ca. 30 minutter.

Flødestuvede champignoner:
Skær rodenden af champignonerne. Skyl dem nogle gange, men lad dem ikke ligge i vand. Skær dem i skiver på langs ad stokken.

Smelt fedtstoffet i en gryde og kom svampene i. Svits dem et par min. Rør fløden i og kog stuvningen ved svag varme ca. 5 min. Jævn saucen med en melbolle og smag til med salt og peber.

Ved serveringen skæres skinken i tynde skiver. Flødestuvede champignoner og grøn salat gives til.





karakterer:
Opskriften er vist 57160 gange,
og udskrevet 2087 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-03-17 18:22:16
Skal skinken koges først??

  -   2007-04-05 20:49:13
Lommer laver man ved at give skinken nogle dype snit, vi brugte en sprøjtepose til at sprøjte osten ned i lommerne. Je tror ikke det er muligt at undgå at dejen smuldre lidt, men prøv at brug en skarp brødknivm, så er det lidt nemmere.

  -   2007-04-03 22:28:34
Hvordan undgår man at dejen smuldrer når man skærer. Det er svært at skære i tynd skiver. Ellers er det godt.

  -   2007-04-03 22:27:50
hvordan laver man lommer?

  -   2005-01-01 01:01:01
dejlig opskrift. En smag der overrasker