De der Fantastiske knækbrød

De der Fantastiske knækbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Knækbrød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Chi

Indsendt :      Red :
De der Fantastiske knækbrød, billede 4 De der Fantastiske knækbrød, billede 1 De der Fantastiske knækbrød, billede 2 De der Fantastiske knækbrød, billede 3
Fotograf: Chi  

Ingredienser:
1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 dl. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 dl. Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
1 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
1 dl. Grønne græskarkerner 1 tsk. 3 gram.
1 spsk. 9 gram.
1 dl. 60 gram.
2.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.25 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
  et drys sesamfrø hørfrø eller birkes til sidst
   
Opskrift:
solsikkefrø og græskarkerne ristes gyldne på en tør pande, og alle ingredienserne blandes.
dejen deles i 2 lige store stykker, og den rulles tyndt ud. dette gøres nemmest ved at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir direkte på pladen.
derefter skæres den udrulle dej på pladen ud i passende stykker. enten store som knækbrød, eller mindre som kiks. pisk ægget og pensl dejen på pladen, hvorefter der drysses med enten sesamfrø, hørfrø eller birkes.

det bages i en 200 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter til det er gyldent.

opskriften er til to bageplader.

Tips:

Hvis man vil, kan man nemt variere knækbrødene, prøv f.eks. at komme parmesanost og et drys rosmarin i den ene halvdel af dejen. eller birkes, spidskommen eller noget helt tredje.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på knækbrød

karakterer:
Opskriften er vist 443299 gange,
og udskrevet 26942 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (298 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12479 (2971 kcal)
KJ pr. Pers. 2079 (495 kcal)
Vægt ialt 811 gram
Vægt pr. Pers. 135 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1537 KJ (366 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 25.5 gram
Kulhydrat 26.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-07-06 22:48:19
Smager fantastisk. Bager dem et par gange om ugen :-) Tilsætter dog Jomfruer i det grønne og lidt mere salt.

  -   2013-10-21 13:42:33
Så er den første plade kommet i ovnen. Det er 5. gang de bliver lavet.. Rigtig lækker opskrift. De sidste par gange har jeg kun kommet ½ dl olie i og erstatet resten med vand og så har jeg byttet rundt på rug- og hvedemel.. Det smager også rigtig godt!

  -   2013-09-18 17:35:22
De er helt vidunderlige har lavet dem til klassen de elskede dem😊

  -   2013-04-15 11:06:40
Mega gode knækbrød. Brugte dog 1 dl femkornsblanding da jeg ikke havde solsikkekerner. Det gjorde dem ikke ringere. Meget nemme at lave.

  -   2013-02-28 11:47:13
lækker opskrift jeg bruger dog spelt og ikke hvedemel og ingen havregryn, da ca 55% af det bliver omdannet til druesukker i kroppen... men hvis man ikke er på speciel kost så er det jo ligemeget :)

  -   2012-12-28 00:28:33
1,5 dl finvalsede havregryn + 1,5 dl grovvalsede havregryn + 1 dl hørfrø + 3 dl hvedemel + tsk salt + 1,5 dl rapsolie + 2 måleskeer proteinpulver + 2 dl vand + 1 dl fuglefrø .. blev til en slags småkager

  -   2012-08-29 22:29:12
Nogle der ved om man kan erstatte halvdelen af olie med vand? så bliver de vel lidt sundere :)

  -   2012-08-27 08:12:25
Jeg brugte kun hvedemel, cirka 4 dl. Og så kunne jeg ikke finde hørfrø her i New Zealand, så jeg brugte blå birkes - hehe.. Og kun ½ dl olie, men 3 dl. vand og 1 tsk. bagepulver, men rul dem meget tyndt! - Hilsen en dansker i New Zealand

  -   2012-07-11 17:26:12
De er super lækre :) Et lille tip: prøv dem med en dip af feta rørt op med græsk yoghurt + finthakket rødløg og persille eller purløg. Det smager altså bare kanon godt. Og man vælger jo selvfølgelig bare de urter man bedst kan lide..

  -   2012-07-03 16:31:09
hejsa lækre knækbrød jeg kommer kun ½ dl olie i og 2,75 dl vand og de bliver stadig gode

  -   2012-06-05 15:20:40
Jeg drysser med flagesalt inden jeg bager og bruger dem som snacks - de går som varmt brød, der bliver altid udsolgt! Jeg laver også en portion uden salt på og dem får ungerne med i madpakken, sammen med gulerodsstænger, små tomater, osv udgør de et fint 'frikvarters-måltid'.

  -   2012-04-09 17:10:05
De smager fantastisk men kunne godt tænke mig at de knaste noget mere ellers super gode;-) :-)<3

  -   2012-03-18 11:57:16
Ifølge madlog er der ca. 3000 kalorier i en sådan potion, hvilket svare til ca 40 kalorier pr stykke, ved stykker på 6 x 6 cm

  -   2012-02-28 14:09:07
Det er super lækert, prøv eventuelt med havsalt og revet ost! de er også super lækkert!!!

  -   2012-02-05 13:26:11
De er ganske simpelt vidunderlige! Jeg putter lidt mere salt i, så de bliver lidt ligesom chips, bare bedre og sundere.

  -   2012-01-09 21:39:02
Jeg erstatter halvdelen af hørfrø med anden frø da jeg synes de bliver lidt dominerende i smagen og når drysset er kommet på, trykker jeg det ned i dejen ved at rulle med kagerullen en enkelt gang - så falder det ikke så nemt af

  -   2012-01-07 10:16:38
Jeg bager dem kun ved 150 grader i 20 min. så undgår man at olierne bliver "farlige". Det bliver de også super gode af.

  -   2011-12-05 16:37:38
De er SUPER gode, jeg har opskriften fra et andet sted, men den er faktisk magen til.. DOG nøjes jeg med ½ dl olie og så bruger jeg ca. 2½ dl vand i stedet for, fungerer lige så godt :-) Jeg pensler dem IKKE, det er overhovedet ikke nødvendigt, bare direkte ind i ovnen efter de er blevet skåret ud ;-) MMMHH

  -   2011-11-06 19:08:22
Super knækbrød men rister også kernerne da det fremme smagen så de bliver baget 1 gang om ugen, så hurtig ryger der en potion hos os :-)

  -   2011-09-01 16:14:21
Det er en kanon opskrift

  -   2011-07-16 12:50:50
Prøv at hakke nogle tranebær og put dem det smager godt.

  -   2011-07-05 11:45:27
Mmm! Virkeligt gode! Og tak for tippet med bagepapiret - det havde jeg aldrig gættet.

  -   2011-06-15 23:15:30
Jeg laver sommetider dem som snacks, men blander forskellige ting i havregrøden som laves på normal vis SOM TIL BØRN. Så tilføjer jeg chili, karry, presset hvidløg,paprika, koriander, persille, og andre lækre krydderiurter-ting, efter havregrøden er taget af varmen. Tager en spatel og breder det ud på en bageplade (tyndt) PÅ bagepapir og holder øje med pladen. Smager perfekt til f.eks. dip eller ost, og er knasende sprøde. Holder bare øje med ovnen, når det begynder at "brune", og i havregryn er der så godt som ingen kalorier i det er rene fibre - til Helga på siden her.

  -   2011-05-30 12:59:59
Hej Prøv at komme Pesto i og undlad så lidt olie, det er godt

  -   2011-04-18 00:37:11
Har lavet disse knækbrød tit, men har aldrig ristet græskarkerner og solsikkefrø først. Det må jeg prøve, hvis det giver en bedre smag.... Det er bare superlækre knækbrød... ummm

  -   2011-04-07 14:51:52
Jeg synes det smager ret meget af olie... men eller godt (-:

  -   2011-04-04 10:37:07
prøv ølandshvede istedet for hvedemel, det er bare verdens bedste mel, dog osse dyrere end almindelig mel, kan købes i irma.

  -   2011-03-22 17:36:43
Jeg har en opskrift næsten magen til, dog skal der bagepulver i den. Det smager lige chips, det er bare en million gange sundere og man kan sagten spise det uden smør og pålæg!

  -   2011-03-10 21:24:50
Jamen de er bare gode og sunde.... jeg valgte at lave dem lidt tykkere, så een portion til en plade.... bages længere ved 180 grader og stadigvæk er de sprøde og lækre.

  -   2011-02-21 16:20:04
-mmmm det er virkelig lækre!! -de SKAL prøves :)

  -   2011-02-10 12:17:05
Har lavet disse fantastiske knækbrød, har prøvet hvor jeg rister kernerne først og hvor jeg ikke gør. De smager bedst når man rister kernerne først. Bagepulver gør inge forskel, er blot et unødvendigt kemikalie. Brugte spelt i stedet for hvede. Ovne er forskellige s bagetid er også forskellig

  -   2011-02-08 17:54:56
fantastisk opskrift !! tak for den

  -   2011-02-02 17:16:34
UPS. Glemte at skrive at jeg også kommer 1 teske fuld bagepulver i.

  -   2011-02-02 17:15:15
Jeg bruger kin 1/2 dl olie og de er lige gode og jo nok lidt sundere

  -   2011-01-20 18:58:19
Jeg kommer 1 stk bagepulver i. De blir lækre :)

  -   2011-01-20 18:53:41
Prøv at erstatte ca 1/2 dl af melet med hybenpulver. Jeg ruller dejen ud på bordet så tyndt det kan lade sig gøre mellem 2 stk bagepapir, så blir de ej så bløde. Derefter placerer jeg papir og dej på bagepladen. Jeg undlader også at pensle dejen, men ridser den, så jeg kan knække brødene fra hinenden efter bagning.

  -   2011-01-20 13:46:34
gode, gode, og gode... jeg laver dem med 3½ dl fuldkorns-speltmel, 2tsk groft salt, 1 tsk. bagepulver og kun 1 dl. olie. Men tror det kommer ud på et, hvordan de laves. Har indtil nu ikke fået dem til at smage ens fra gang til gang.

  -   2011-01-09 10:42:19
De blev super gode og meget nemme at lave. Har også prøvet og komme 1 tsk. bagepulver i, syntes ikke det gjore den store forskel.

  -   2010-12-05 22:39:42
De smager ganske udmærket, jeg tror dog, at jeg fik bredt dejen for tyndt ud på bagepapiret, da de blev lidt brændte i kanten. Jeg brugte også kun 1 dl. olie.

  -   2010-12-02 15:14:23
Perfekte knækbrød!

  -   2010-11-12 09:49:02
jeg bruger kun 1 dl olie, det er rigeligt

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her