Boeuf á la Webster
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Indsendt : Red : |
|
|
Man begynder med at lave en bechamelsovs, cirka trekvart liter. Smelt smørret i en gryde og kom melet ved. Bag det op, uden at det tager farve og tilsæt mælk og fløde lidt ad gangen under piskning. Så smages sovsen til med salt, peber, lidt revet muskatnød samt friskrevet peberrod efter smag. Gem evt. lidt peberrod og tilsæt det, lige inden retten skal serveres.
200 g bacon uden svær skæres i tynde strimler, 2-3 cm i længden, i tykkelse som kamintændstikker. Løgene hakkes fint og steges klare på panden i lidt smør. Baconstrimlerne tilsættes og sauteres. Indimellem vendes blandingen på panden. Imens har man skåret oksemørbraden i strimler på størrelse med lillefingeren på en ung, slank kvinde. Ligesom med boeuf stroganoff gælder det om at bruge kød, der er mørt, da retten ikke skal stå og simre i flere timer. Det er derfor på eget ansvar, hvis mørbraden skiftes ud med et andet stykke oksekød. Vend kødet på panden, indtil det antager en grålig farve. Det må ikke brune, da retten skal ende med at være lys. Så tilsættes 1 rød peberfrugt skåret i meget tynde strimler samt 250 g fine haricots verts, som først er blancheret i letsaltet vand. Hvis bønnerne er for lange, kan de halveres. Til slut hælder man peberrodssovsen over og blander roligt med paletkniven i 4-5 minutter – og så er retten klar til servering. Serveres med hjemmelavede pommes frites. |
|
Opskriften er vist 23155 gange,
og udskrevet 316 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne