|
800 |
gram |
Panerede Alaska Sej Fileter fra Rahbek800 gram Panerede Alaska Sej Fileter fra Rahbek 1 pose panerede Alaska Sej Fileter fra Rahbek vejer ca 500 gram og indeholder 8-11 stk.
|
|
|
|
|
|
Ærtemos:
|
500 |
gram |
Grønne ærter, frost500 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
|
4 |
fed |
Hvidløg4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
2 |
spsk. |
Cremefraiche 18%2 spsk. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
500 |
gram |
Porre, renset vægt500 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
250 |
gram |
Champignoner, renset vægt250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
|
1 |
dl. |
Vand1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
spsk. |
Olivenolie1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
500 |
gram |
Kogte kolde kartofler500 gram Kogte kolde kartofler
|
2 |
spsk. |
Persille, frisk2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
0.5 |
|
Citron, saft heraf0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Persille, frisk Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
|
|
|
| |
Alaska Sej Fileter:
Sæt de frosne Alaska Sej Fileter på en bageplade midt i en forvarmet ovn (200 grader C. alm. ovn) i 18-22 min. Brug evt. bagepapir.
Ærtemos:
Læg de pillede hvidløgsfed ned i en gryde med kogende vand og kog dem et par minutter. Kom ærterne i og kog det i tre minutter. Kom salt i vandet.
Når ærterne er kogt færdige, hældes ærter og hvidløg i et dørslag og drypper let af. Hældes i en food processor sammen med cremefraiche, salt og peber.
Blend det hele godt.
De rensede porrer og champignon i skiver svitses i lidt olivenolie i en gryde med låg tilsæt 1 dl. vand og salt og lad det simre i 5 minutter.
Tilsæt tern af kogte kartofler, hakket persille, olivenolie, citronsaft og hvidløg.
Drys lidt persille i lige inden serveringen.
|