Alaska Sej Fileter på bund af ærtemos

Alaska Sej Fileter på bund af ærtemos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Sej

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Alaska Sej Fileter på bund af ærtemos, billede 4 Alaska Sej Fileter på bund af ærtemos, billede 1 Alaska Sej Fileter på bund af ærtemos, billede 2 Alaska Sej Fileter på bund af ærtemos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Panerede Alaska Sej Fileter fra Rahbek 1 pose panerede Alaska Sej Fileter fra Rahbek vejer ca 500 gram og indeholder 8-11 stk.

   
  Ærtemos:
500 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Kogte kolde kartofler
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Alaska Sej Fileter:
Sæt de frosne Alaska Sej Fileter på en bageplade midt i en forvarmet ovn (200 grader C. alm. ovn) i 18-22 min. Brug evt. bagepapir.

Ærtemos:
Læg de pillede hvidløgsfed ned i en gryde med kogende vand og kog dem et par minutter. Kom ærterne i og kog det i tre minutter. Kom salt i vandet.

Når ærterne er kogt færdige, hældes ærter og hvidløg i et dørslag og drypper let af. Hældes i en food processor sammen med cremefraiche, salt og peber. Blend det hele godt.

De rensede porrer og champignon i skiver svitses i lidt olivenolie i en gryde med låg tilsæt 1 dl. vand og salt og lad det simre i 5 minutter.

Tilsæt tern af kogte kartofler, hakket persille, olivenolie, citronsaft og hvidløg. Drys lidt persille i lige inden serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 47402 gange,
og udskrevet 1510 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10410 (2478 kcal)
KJ pr. Pers. 2602 (619 kcal)
Vægt ialt 2738 gram
Vægt pr. Pers. 684 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 380 KJ (90 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 3.4 gram
Kulhydrat 9.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-23 18:07:34
Til 2010-06-20 Porrerne svitses sammen med champignon. (afsnit 4 i opskriften)

  -   2010-06-20 15:23:31
Skal porrerne ikke glaseres?