Æble og løgfarseret lammebov med jordskokcreme
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel Indsendt : Red : |
|
|
lammeboven udbenes.
Benene kan bruges til at koge fond på.
overflødigt fedt og sener fjernes fra kødet og det drysses på indersiden med salt og peber. æblerne skrælles, løgene pilles og begge dele skæres i både, der fordeles på kødet. Hakket timian drysses over. Kødet rulles omkring fyldet og snøres stramt med kødtråde eller ufarvet bomuldsgarn. I bradepanden brunes kødet på alle sider i lidt smør. 2 dl bouillon eller vand hældes ved, og det sættes i ovnen ved 180 grader i 50 min. Det skal derefter hvile tildækket i mindst 15 min. Inden udskæring. Mens kødet steger tilberedes. Jordskokcremen Jordskokkerne skrælles, skives og svitses blidt i smørret i en bred kasserolle. Fond eller bouillon tilsættes, og det koger under låg i 15 min. Det pureres nu i blender og passeres gennem en sigte. Hældes atter i kasserollen, tilsættes fløden og koges igennem. Smages til med salt og peber. Serveres med Letkogte grøntsager efter sæsonen. |
|
Opskriften er vist 9390 gange,
og udskrevet 239 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer k.sonne nielsen - 2005-01-01 01:01:01 især jordskokcremen var fremragende |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne