Cognac- og rødvinsmarinerede edderfuglelår

Cognac- og rødvinsmarinerede edderfuglelår, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Edderfugl

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
8-12 edderfuglelår
1 løg
1 peberfrugt
2 fedhvidløg
2-3 gulerødder
2 store bladselleri stilke
0.5 appelsin skal heraf
0.5 dl.cognac
0.5 dl.olie
4 dl.rødvin
4 dl.vand
10 Peberkorn, sorte
4 tomater
250 g.svampe
 salt
 peber
 
Opskrift:
1. dag.
Skræl løget og skær den i skiver sammen med peberfrugten. Pil hvidløget og hak det. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skyl selleri stilkene og skær dem ligeledes i skiver. Fjern alt fedt fra lårene, læg dem i en skål med de klargjorte urter sammen med appelsinskal, cognac, olie, rødvin, vand og peberkorn. Bland det hele godt og stil det i køleskabet i ca. 12 timer.

2. dag:
Si marinaden fra urter og kød. Tør kødstykkerne godt af og brun dem på panden i lidt olie. Krydr godt med peber og salt. Læg dem herefter over i en tykbundet gryde. Skær tomaterne i kvarte, rens svampene og kom dem i gryden sammen med lårene. Hæld også urter og marinade ved, læg låg på og lad det hele simre, til lårene er møre, vel ca. 11/2 time.

Herefter tages lårene op, så saucen kan jævnes let med lidt maizena og derefter smages til. Lårene lægges tilbage i saucen, retten gives et hurtig opkog og er serveringsklar.

Anretning:
Retten kan serveres på lune tallerkener, men det kan også fint gå at servere den i stegegryden. Dertil en god kartoffelmos eller f.eks. lidt stegte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 5885 gange,
og udskrevet 145 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu