Chili con carne 04

Chili con carne 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.magert hakket oksekød
1 spsk.olivenolie
1 løg
2 fedhvidløg
2-3 chilifrugter
3 ds.røde kidneybønner
1 rød peberfrugt
2 ds.knuste tomater
0.5 dl.tomatpuré
2.5 dl.tør rødvin
5 dl.oksebouillon
1-1.5 tsk.salt
0.25 tsk.sort peber
0.5 dl.hakket persille
 
Opskrift:
Opvarm olien på en stor pande ved god varme. Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg løgene gyldne i olien. Tilsæt hvidløg og smuldr kødet i lidt ad gangen. Steg under omrøring, til kødet har skiftet farve.
Udkern, skyl og skiv chilifrugterne tyndt. Skyl bønnerne og lad dem dryppe af i en si. Udkern og skyl peberfrugten og hak den fint. Kom grøntsager, tomater, tomatpuré, vin og bouillon på panden. Rør rundt og bring det i kog. Smag til med salt og peber.
Sænk varmen og lad retten simre uden låg ca. 15 min, til saucen er jævnet noget.
Rør den hakkede persille i og servér med f.eks. tern af avocado, tern af tomater, en salat og syrnet fløde aller mager creme fraiche.

Tips:

Pr. portion: Energi: Kcal 514 = kJ 2159 Kulhydrat 39 g Protein 49 g Fedt 18 g (32%) Fibre 16 g





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chili con carne

karakterer:
Opskriften er vist 17561 gange,
og udskrevet 473 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-06 18:48:00
Den smager godt, men mere chili i efter min smag og evt. jævnes da den er meget tynd.

  -   2008-04-06 18:44:30
Der står at der skal 2½ dl. rødvin i opskriften, men det er ikke tilføjet i selve fremgangsmåden, hvilket resulterede at jeg glemte at hælde rødvin i.