Kommenskringler

Kommenskringler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Kringler 4 Kringler
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Kommenskringler, billede 4 Kommenskringler, billede 1 Kommenskringler, billede 2 Kommenskringler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær, frisk
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Pynt:
Kommen, frø 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 45 gram
Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Mælken lunes, heri udrøres gæren og smørret.
Dejen æltes med melet. Dejen hæver til dobbelt størrelse ca. 45 minutter.

Dejen deles i 4. Hvert stykke rulles ud til ca. 30 cm. lange pølser, knap 2 cm. tykke. Formes til kringler og sættes på bageplade og efterhæver ca. 15 minutter

Pensles med lidt mælk (eller æg) og overdrysses med kommen. Man kan også overdrysse dem med lidt groft salt.

Bages ca. 15 min. ved 225 grader.

Tips:

Kan spises med smør og eller pålæg som en bolle.





karakterer:
Opskriften er vist 36475 gange,
og udskrevet 811 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4976 (1184 kcal)
KJ pr. Kringler 1244 (296 kcal)
Vægt ialt 405 gram
Vægt pr. Kringler 101 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1228 KJ (292 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 49.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
kommen 5-10 gram og salt ½ tsk