Porretærte med skinke

Porretærte med skinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Dorthe

Indsendt :      Red :
Porretærte med skinke, billede 4 Porretærte med skinke, billede 1 Porretærte med skinke, billede 2 Porretærte med skinke, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 pose Maizena tærtedej 1 pakke Marizena tærtedej indeholder i pose a 220 gram.
1.25 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
150 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 Cheasy fraiche 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Tærtedejen laves efter anvisning på pakken og lægges i et tærtefad 24 cm. i diameter.

Porrer snittes fint og koges i ca. 3 min. (mikroovn ca. 4-5 min. ved fuld styrke)

Porrer og skinke lægges oven på tærtedejen.

Fyld:
Æg, cremefraiche og krydderier piskes godt og hældes ligeledes over tærtedejen.

Bages i forvarmet ovn (200 grader C. alm. ovn) i 20 min.

Tærten tages ud af ovnen og tomater skåret i skiver lægges på.
Til slut fordeles den ønskede mængde ost over tærten, som stilles tilbage i ovnen i 15-20 min. (til osten er gylden)

Tips:

Fyldet kan varieres i det uendelige. Jeg har også haft lavet den med stegt kyllingebryst i stedet for skinke. Det smager herligt.





karakterer:
Opskriften er vist 454035 gange,
og udskrevet 7916 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (62 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6870 (1635 kcal)
KJ pr. Pers. 2290 (545 kcal)
Vægt ialt 1213 gram
Vægt pr. Pers. 404 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 566 KJ (134 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 14.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-03-15 17:22:15
Der var for lidt :-) Rigtig god tærte

  -   2018-10-06 16:11:43
Brugte færdig tærtedej , super nemt og lækkert

  -   2017-08-12 18:29:16
God ret.Dejlig smag

  -   2015-07-06 00:16:31
Hvor meget creme fraiche :-)?

  -   2015-04-21 11:07:50
Kan den fryses? 😊

  -   2013-12-10 12:10:30
Super lækker tærte, den bedste jeg har smagt, selvom jeg ikke kom skinke i. Jeg valgte at komme kyllingestrimler i og det smager super skønt.

  -   2012-10-20 19:41:50
Rigtig lækker tærte - er normalt ikke vild med tærte, men denne her er bare super god.

  -   2012-10-02 15:27:44
den er virkelig lækker. Kan varmt anbefales.

  -   2012-05-10 18:38:43
mmmmhh den er virkelig lækker! :)

  -   2011-12-03 00:28:54
Man kan med held bruge yoghurt naturel eller A38 i stedet for creme fraiche. Har selv flere gange brugt løg i stedet for porrer, er klart at anbefale.

  -   2010-11-07 00:03:25
Jeg har prøvet at lave tærten. Den smager dejligt! Jeg syntes godt nok det er mærkeligt at der står 200 cremefraice 9 %. Jeg gjorde det at jeg piskede 3 æg sammen, og puttede 200 g. cremefraice i bagefter. Og det smager simpelthen bare fantastisk! Prøv den!

  -   2009-12-31 08:54:29
Jeg vil tro at det er 200 ml. creme fraiche, eller 2 dl.

  -   2009-12-31 02:02:49
Opskriften angiver 200 cremefraice 9%. 200?

  -   2008-11-24 22:29:10
jeg synes den er sindsyg lækker denne her tærte, den mætter dejligt og så smager den himmelsk.. prøv den!

  -   2008-09-11 12:44:08
Smager dejligt. Jeg brugte færdig tærtedej.